Aproape jumătate dintre angajați își doresc „birouri sănătoase”

43% dintre angajații români consideră că principala caracteristică pe care trebuie să o aibă biroul în care lucrează este să fie un spațiu sănătos, arată un sondaj Genesis Property.

Totodată, 26% cred că biroul lor trebuie să fie „verde”, prin eficientizarea consumului de resurse și utilizarea de energie regenerabilă (23%).

Aproape 71% consideră că o clădire este sustenabilă atunci când are un consum foarte eficient al resurselor, dar și când protejează mediul înconjurător.

Pentru 48% dintre angajați, o clădire sustenabilă este mai ales una care protejează sănătatea ocupanților.

Grija pentru mediu începe cu angajații

86% dintre anagjați sting lumina dacă iluminatul natural este suficient sau atunci când un spațiu nu este folosit.

65% opresc alimentarea cu energie electrică a echipamentelor dacă nu le utilizează și tot atâția au grijă ca ferestrele să fie închise dacă funcționează sistemul HVAC.

În plus, 57% spun că și-ar dori să se implice în inițiative de voluntariat pentru mediu, iar aproape 48% în acțiuni care vizează protejarea sănătății.

Cum văd oamenii clădirea de birouri sustenabilă

În ceea ce privește creșterea sustenabilității clădirii de birouri în care lucrează, 36% dintre angajați cred că e nevoie de tehnologii de automatizare și control.

Alți 25% susțin dezvoltarea economiei circulare, care se bazează pe reciclare și reutilizare, iar 19% își doresc soluții care aduc natura la interior.

Totodată, peste 55% vor tehnologii care să le dea posibilitatea să stabilească temperatura și nivelul de lumină din propriul spațiu de birou.

Mai mult, peste 45% cred că e important să aibă acces permanent la echipamente de protecție sanitară.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...