Aproape două treimi dintre românii din urban vor să evadeze din prezent

46% dintre românii din mediul urban declară că simt că nu mai au control asupra lucrurilor din jur, arată un studiu iSense Solutions.

Când vorbim despre efectele pandemiei la 1 an și jumătate de la începutul acesteia, observăm că impactul psihologic este unul extrem de puternic.

Întrebați ce simt în prezent, 61% dintre românii din mediul urban declară că vor să evadeze din prezent.

Pandemia generează frustrare și anxietate, iar sentimentul de suprasaturare a atins cote foarte mari.

Oamenii susțin că simt furie și neputință, neîncredere, anxietate legată de educația și viitorul copiilor, epuizare psihică manifestată prin neliniște.

Oamenii simt nevoia de relaxare

82% dintre românii din mediul urban declară că au nevoie de relaxare, parinții resimțind și mai mult acest lucru (90%).

De asemenea, nevoia de a se distra mai mult este prezentă la 54% dintre românii din mediul urban, semnificativ mai mult în rândul tinerilor, a bărbaților (59%).

Totodată, 55% dintre românii din mediul urban își doresc să se plimbe și mai mult în mijlocul naturii și 58% vor să călătorească mai mult.

Românii din urban se simt singuri

63% dintre românii din mediul urban spun că nu mai sunt la fel de conectați cu familia și prietenii la fel ca în trecut și 41% se simt mai singuri.

Persoanele care nu sunt într-o relație, se simt într-o măsură semnificativ mai mare mai singure în timpul pandemiei (61%).

Gândindu-se la viitor, 37% consideră că vor rămâne în continuare mai deconectați de familie și prieteni și 24% se vor simți în continuare singuri.

A crescut încrederea în forțele proprii

Astfel, 74% dintre românii din mediul urban estimează că, datorită greutăților prin care trec în prezent, pe viitor vor avea mai multă încredere în propria persoană.

Pandemia a avut efecte benefice în ceea ce privește empatia românilor, 7 din 10 românii din mediul urban afirmând că sunt mai dispuși să ofere ajutor.

Un efect pozitiv al acestei perioade este creșterea interesului pentru creativitate și practicarea hobby-urilor.

De asemenea un alt mod de reconectare cu sinele și relaxare este reprezentat de proiectele de tip „do it yourself”, în care oamenii și-au descoperit sau redescoperit pasiuni.

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...