Aproape 900.000 mp de spații industriale și logistice închiriați de la începutul anului

În primele nouă luni ale anului, în România au fost închiriați 868.000 mp de spații industriale și logistice, cu o valoare aproape dublă față de aceeași perioadă a anului 2021 și care depășește deja suprafața totală închiriată pe parcursul întregului an precedent, arată datele CBRE.

București rămâne cea mai solicitată piață, cu 63% din totalul activității de închiriere, urmat la distanță semnificativă de regiunea de Sud, care înregistrează 20% din suprafața închiriată în acest interval.

Cele mai mari tranzacții ale anului au fost două preînchirieri de peste 80.000 mp, care au avut loc în primul și al treilea trimestru al anului. Prima tranzacție a fost semnată pentru închirierea unui spațiu în regiunea de Sud, iar cea de-a doua tranzacție s-a încheiat pentru un proiect care urmează să fie dezvoltat în București.

Mai mult de jumătate din suprafața totală închiriată la nivel național este destinată logisticii și depozitării, iar comercianții au devenit principala sursă de cerere de la începutul anului, având în vedere că cea mai mare parte din toată suprafața închiriabilă a fost generată de aceștia.

În total, stocul industrial modern din România a ajuns la 6,12 milioane mp la sfârșitul trimestrului III din acest an, jumătate din acesta fiind situat în București și proximitățile sale. Noile livrări de la începutul anului au reprezentat aproape jumătate de milion de mp inaugurați la nivelul întregii țări.

La sfârșitul trimestrului trei, aproximativ 562.000 mp industriali și logistici erau în construcție la nivel national și se preconizează a fi livrați până la sfârșitul anului 2023.

CITEȘTE ȘI: SLS Cargo a închiriat 15.500 mp spații de depozitare în P3 Bucharest A1

- Publicitate -

Ultimele

Groupe Atlantic deschide prima fabrică din România în județul Prahova

Groupe Atlantic, companie din industria HVAC (încălzire – ventilație – aer condiționat), va deschide o fabrică și în România,...