Aproape 7.000 de solicitări telefonice, soluționate de Call-Center-ul ASF

Consultanții Call–Center-ului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au preluat și au soluționat, în primul semestru al anului 2019, circa 7.000 de solicitări venite din partea consumatorilor de servicii financiare non-bancare.

În primele șase luni ale acestui an, evoluția numărului apelurilor, distribuite pe zone de interes, a înregistrat următoarea dinamică, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018:

  • Asigurări: 3.495 apeluri, în creștere cu 4,14%;
  • Pensii private: 2.087 apeluri, în creștere cu 2,83%;
  • Piața de capital:  222 apeluri, în creștere cu 13,85%;
  • Entitatea de soluționare alternativă a litigiilor (SAL-Fin): 304 apeluri, în scădere cu 3,80%;
  • Alte informații: 771 apeluri, în scădere cu 8,76%;
  • Informații în limba engleză: 48 apeluri, în creștere cu 585,71% față de semestrul I al anului 2018.

Din punct de vedere al timpului de răspuns, aproximativ trei sferturi dintre apelurile primite (74%) au fost soluționate de către consultanții ASF într-un interval de maximum 5 minute, 13% între 5 și 10 minute, iar aproximativ 1% dintre apeluri a necesitat un timp de răspuns de circa 30 de minute, ca urmare a unor solicitări care au vizat probleme de o complexitate sporită. 

Specialiștii din cadrul Serviciului de Relații cu Publicul, care operează Call-Center-ul ASF, au efectuat, în intervalul de referință analizat, un număr de 1.556 apeluri, cu scopul de a oferi consultanță consumatorilor care au depus la ASF petiții incomplete sau care aveau anumite neclarități în ceea ce privește formularea acestora.

Prin intermediul Call-Center-ului ASF, consumatorii de servicii financiare non-bancare au primit asistență în vederea clarificării tuturor solicitărilor adresate și au fost consiliați cu privire la aspectele formale și legale în ceea privește depunerea unei petiții, precum și cu privire la riscurile la care se pot expune în cazul alegerii unor produse financiare neconforme pregătirii și experienței lor.

În urma calculului realizat în funcție de punctajul dat la întrebările Net Promoter Score (ați fost mulțumit de informațiile oferite? v-au fost de folos?), Call Center-ul ASF a obținut, în primul semestru al anului 2019, un punctaj de 99,2% consumatori mulțumiți.

Din totalul apelurilor primite, 51% au vizat teme referitoare la domeniul asigurărilor.

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...