Aproape 60% dintre românii care locuiesc la casă vor să renoveze

Aproape 60% dintre românii care locuiesc la casă au în plan lucrări de îmbunătățire și renovare a proprietății în următorii 2 ani, potrivit unui sondaj Star Stone.

Pentru amenajările interioare cei mai mulți români iau în calcul lucrări de igienizare a pereților (vopsire, zugrăvire).

Pentru lucrările de renovări exterioare, intențiile românilor variază de la lucrări la acoperiș, izolații, amenajări peisagistice, montări de pavaje și chiar construcții sau renovări de piscine.

15% dintre români vor aloca peste 5.000 euro pentru renovarea casei

Peste 40% dintre respondenții care au în plan să facă amenajări exterioare vor aloca până la 1.500 de euro pentru un astfel de proiect.

Un sfert dintre aceștia iau în calcul un buget de până la 3.000 euro, 17% de până la 5.000 euro, iar 15% ar aloca peste 5.000 de euro.

Potrivit sondajului, peste jumătate dintre cei care vor să facă renovări exterioare în următorii 2 ani se vor axa pe lucrări de tâmplărie, de renovare a acoperișului și de termoizolații.

Aproape 48% dintre aceștia iau în calcul montarea de pavaje. O treime vor monta pavaje premium cu aspect de piatră naturală, iar un sfert chiar piatră naturală.

24% iau în calcul montarea de pavaj premium vibropresat.

Românii au început să își amenajeze piscine

Potrivit sondajului, 10% dintre respondenți au în plan construcția sau renovarea piscinei în următorii 2 ani.

Dintre aceștia, peste jumătate (55%) doresc să amenajeze piscină cu skimmer, cel mai dorit tip de piscină fiind cea din beton (30%).

- publicitate -

trebuie să citești