Aproape 3 din 4 europeni vor să călătorească până la sfârșitul lui septembrie

72% dintre europeni intenționează să facă cel puțin o călătorie până la sfârșitul lunii septembrie, arată Flight Refund. Astfel, dorința generală de călătorie a europenilor urcă la cel mai înalt nivel din august 2020.

Aproape jumătate (47%) dintre cei care intenționează să călătorească aleg avionul, mașina rămânând a doua cea mai populară alegere pentru 39% dintre europeni.

În ceea ce privește destinația, peste jumătate (51%) își propun să călătorească într-o altă țară europeană, iar 36% să rămână în interiorul granițelor lor interne.

Europenii care călătoresc în străinătate în această vară preferă Spania, Italia, Franța, Grecia și Portugalia pentru următoarea lor călătorie.

Vaccinarea are un impact direct asupra aranjamentelor de călătorie, 54% dintre respondenți intenționând să rezerve o călătorie după ce au fost vaccinați împotriva COVID-19.

Introducerea certificatului digital COVID al UE a fost acceptată de 57% dintre europeni, care consideră că certificatul va facilita planificarea următoarei lor călătorii.

Totuși, călătoria aeriană rămâne cea mai îngrijorătoare parte a călătoriei pentru 18% din toți respondenții, din motive de sănătate și siguranță.

- publicitate -

trebuie să citești