Aproape 3.000 de joburi la stat au fost scoase în piață de la începutul anului

Nouă din zece sunt funcții de execuție și mai puțin de 200 sunt funcții de conducere

Trending

Instituțiile de stat au scos în piață aproape 3.000 de locuri de muncă în primele două luni ale anului, potrivit datelor portalului jobradar24.ro, dezvoltat de eJobs.ro.

Autoritățile au anunțat că, pentru 2023, angajările au fost deblocate cu 90.000 de posturi, cele mai multe în educație, sănătate și în instituții de forță.

Comparativ, sectorul privat a avut 65.000 de poziții noi, deschise în același interval de timp pe eJobs, mai mult de jumătate fiind destinate candidaților din segmentul entry level.

Cele mai multe locuri de muncă vacante, 430, aparțin instituțiilor de stat din București, Cluj ocupând a doua poziție în clasament, cu 165 de oferte. Urmează Iași și Timiș, ambele cu peste 100 de posturi scoase în piață.

De cealaltă parte se află județe precum Vrancea, Sălaj, Mehedinți, Ialomița, Caraș Severin ori Gorj, cu mai puțin de 30 de locuri de muncă disponibile la stat de la începutul anului și până acum pentru fiecare județ în parte.

Pe de altă parte, aceste județe se regăsesc, totodată, și în topul cu cele mai puține locuri de muncă de la privat și cu rate ale șomajului peste media națională.

Instituțiile care vin cu cele mai multe oferte pentru candidați, la nivel național, sunt primăriile, școlile, spitalele, liceele / școlile profesionale / colegiile tehnice / colegiile naționale și universitățile.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Îngrijorarea europenilor în legătură cu problemele financiare și locul de muncă a scăzut

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești