Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două camere, arată datele Storia.

Pe segmentul vânzărilor, pe primul loc în topul căutărilor se află apartamentele cu două camere (47%), urmate de apartamentele cu trei camere (33%) și abia apoi de garsoniere (20%).

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (ianuarie-octombrie 2022), a crescut interesul față de garsoniere (+23%), dar și față de apartamentele cu două camere (+4%). În schimb, s-au înregistrat scăderi în ceea ce privește interesul pentru apartamentele cu trei camere (-3%).

CITEȘTE ȘI / Analiză Frames: Ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor

În ceea ce privește segmentul închirierilor, apartamentele cu două camere (45%) s-au aflat în topul căutărilor și au fost urmate de garsoniere (41%) și de apartamentele cu trei camere (14%).

Față de aceeași perioadă a anului trecut, pe platformă s-au înregistrat cu 20% mai multe căutări pentru garsoniere, iar căutările pentru apartamentele cu două camere (-1%) și cele cu trei camere (-11%) au scăzut.

În luna octombrie 2023, apartamentele noi de vânzare au avut un preț mediu pe metru pătrat de 1.556 de euro, ușor mai mare față de cel din octombrie 2022. Apartamentele vechi au avut un preț de vânzare de 1.733 de euro/mp.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...