Anunțurile de joburi care afișează salariul atrag cu 37% mai mulți candidați

Conform datelor BestJobs, anunțurile care menționează oferta salarială primesc cu 37% mai multe aplicări.

Mai exact, datele arată că peste un sfert din totalul aplicărilor s-au îndreptat către acele anunțuri care menționează salariul, iar în prezent, 1 din 5 joburi de pe platformă are salariul publicat.

În luna aprilie, cei mai mulți dintre candidați s-au orientat către Vânzări, cu peste 70.000 de aplicări, Management, cu aproximativ 53.000 de aplicări și Financiar / Contabilitate, cu alte aproape 40.000 de aplicări.

Vânzările sunt în topul ofertelor din toate județele țării, la fel și Ingineria și Financiar/ Contabilitate.

Se remarcă totuși județele Brașov și Arad pentru numeroasele oferte în Inginerie, precum și Cluj pentru nevoia de informaticieni.

În plus, 16% dintre anunțurile de joburi permit împărțirea activității între sediu și biroul de acasă. Oferta de joburi remote din partea companiilor rămâne la 10% din volumul total al ofertelor.

Acestea au atras și ele peste 15% dintre aplicări și au reprezentat aproximativ 5% din volumul de căutări înregistrate după cuvinte cheie.

CITEȘTE ȘI: 1 din 3 români nu s-a mai simțit în siguranță la job de la începutul pandemiei

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...