ANL a inaugurat zeci de locuințe în ultimele săptămâni

Agenția Națională pentru Locuințe a inaugurat zeci de unități locative în mai multe orașe și comune din țară.

Astfel, în 26 august, ANL a finalizat 28 de locuinţe sociale pentru comunitățile de romi în comuna Nocrich (județul Sibiu). Locuințele recepționate (12 apartamente cu 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere) sunt repartizate în 14 module cu regim de înălţime P (parter).

Până în prezent, în cadrul Programului de construcții sociale pentru comunitățile de romi au fost finalizate în total 119 locuințe în județele Bihor (14 u.l.), Bistrița-Năsăud (21 u.l.), Mehedinți (28 u.l.), Olt (28 u.l.) și Sibiu (28 u.l.). În cadrul aceluiași program sunt în execuție alte 49 de unități locative în județul Arad și 21 de unități locative în județul Brașov.

Programul de construcții de locuințe sociale pentru comunităţile de romi este un program pilot derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Agenția Națională pentru Locuințe, conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Programul are ca obiective incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuinţele se construiesc prin ANL cu finanţare de la bugetul de stat.

Câteva zile mai târziu, în 29 august, ANL a inaugurat 88 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii în municipiul Sibiu (județul Sibiu). Locuințele (56 de garsoniere și 32 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din Zona Reșița (etapa II) şi sunt repartizate în patru tronsoane cu regim de înălţime P+3E (parter + 3 etaje).

La 1 septembrie ANL a inaugurat 60 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii în municipiul Huși (județul Vaslui). Locuințele (4 garsoniere și 56 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din Șoseaua Huși – Iași nr. 74 – 76 (etapa 1) şi sunt repartizate în patru tronsoane cu regim de înălţime S+P+3E (subsol + parter + 3 etaje).

Mai mult, la data de 5 septembrie au fost inaugurate și 19 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii în orașul Săveni (județul Botoșani). Locuințele (19 garsoniere) au fost construite în amplasamentul din Str. Slt. Filipescu nr. 6 şi sunt repartizate într-un tronson cu regim de înălţime P+4E (parter + 4 etaje).

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...