Angajatorii din HoReCa au reluat recrutările la un nivel similar celui din 2019

După mai bine de un an în care fie au oprit angajările, fie au fost nevoiți să apeleze la restructurări, angajatorii din HoReCa au reluat recrutările la un nivel similar celui din 2019.

În plus, în acest moment, angajatorii din România au o competiție puternică din partea operatorilor de turism și HoReCa din străinătate, arată o analiză eJobs.

Aproximativ 500 de joburi noi pentru străinătate au fost postate în ultima lună, țările în care s-au căutat cei mai mulți candidați fiind Grecia, Spania, Franța și Italia.

Pentru aceste locuri de muncă, au fost înregistrate aproape 1.500 de aplicări, românii fiind, totuși, interesați, pe lângă aceste țări, și de ofertele de muncă în HoReCa din Marea Britanie, Germania și Olanda. ț

În ceea ce privește opțiunile pe care le au în țară, cele mai multe aparțin angajatorilor din București (jumătate din numărul total). Urmează Constanța, Brașov, Galați, Cluj-Napoca și Timișoara.

Interesant este că 70% din numărul total de aplicări vine din partea candidaților entry-level, cu 0-2 ani de experiență.

Aceștia sunt urmați cu cei care au nivel mediu de experiență (2-5 ani) și cei fără experiență.

- publicitate -

trebuie să citești