Angajatorii au contactat de trei ori mai mulți candidați în luna iulie

Companiile au contactat de trei ori mai mulți candidați în iulie comparativ cu luna anterioară, arată datele BestJobs.

Angajații interesați să-și schimbe jobul au trimis în total 400.000 de CV-uri, în creștere cu 12% față de nivelul din luna iunie.

În plus, peste 24.000 de români și-au creat cont nou pe platforma de recrutare online luna trecută, pentru a fi pregătiți să aplice la joburi noi.

Cele mai căutate joburi în luna iulie au fost înregistrate în domenii precum Vânzări (77.893 de aplicări), Financiar / Contabilitate (49.859 de aplicări) și Management (41.244 de aplicări).

Datele din platforma BestJobs arată un interes crescut pentru joburile în Marketing, pentru care s-au înregistrat cu 47% mai multe aplicări decât în iunie.

Interesul pentru activitățile care pot fi făcute de oriunde își păstrează locul în topul aplicărilor, cu un număr egal cu 12% din volumul total.

Aproape jumătate din numărul aplicărilor au fost înregistrate în iulie pentru joburi în București și Ilfov, urmat de Timiș (cu 61.053 de aplicări), Cluj (cu 38.759 de aplicări), Brașov (cu 37.808 de aplicări).

Cei mai activi candidați au fost cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Se observă un interes crescut și din partea candidaților din segmentul de vârstă 45-54 de ani, care au înregistrat aproape 20% din totalul aplicărilor din luna iulie.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...