Angajații români sunt stresați și resimt oboseala acumulată la final de an

Trending

Aproape jumătate dintre respondenții unui sondaj BestJobs declară că revenirea la job după perioada sărbătorilor a fost dificilă din cauza oboselii acumulate.

Chiar dacă astăzi este „Blue Monday”, cea mai deprimantă zi din an, puțin peste o treime (36%) dintre angajați resimt încărcătura acestei zile, iar 64% declară că nu au motive să considere această zi una deprimantă.

Pe de altă parte, angajații consideră satisfacția la job importantă pentru o stare generală mai bună și 76% spun că felul în care se simt în raport cu munca pe care o fac le influențează gradul de împlinire personală.

Mai mult, 3 din 10 angajați se declară nemulțumiți de actualul lor job și au în plan să îl schimbe, în timp ce doar 8% se consideră cu adevărat fericiți la job și 62% au o atitudine neutră.

Aproximativ 54% dintre respondenți și-au propus ca anul acesta să adopte un stil de viață mai sănătos, 15% au în plan să meargă la terapie și 11% își doresc să muncească mai puțin.

Alți 20% au în plan să își crească veniturile, negociind salariul actual sau aplicând la joburi noi, cu salariu mai mare.

CITEȘTE ȘI: De ce angajaţii CEO mor din cauza bolilor de inimă, cu ani înainte de pensie

- Publicitate -

Ultimele

Investițiile în startup-urile românești au depășit 100 milioane de euro

Startup-urile românești au atras investiții în valoare totală de 101.7 milioane de euro în 2022. România este a cincea...

Trebuie să citești