Angajații firmelor locale cred că acestea sunt mai bine pregătite decât în criza din 2008

Mai bine de 60% dintre angajații români care au răspuns unui sondaj BestJobs cred că angajatorul lor este mai bine pregătit să facă față unei eventuale crize economice decât a fost în 2008.

Gradul de îngrijorare privind pierderea locului de muncă a înregistrat o ușoară scădere de la debutul crizei epidemiologice și până în prezent astfel, doar 30,9% dintre respondenți s-au declarat îngrijorați în privința pierderii locului de muncă în următoare perioadă, versus 34,5% în perioada martie-aprilie 2020.

Alți 21% dintre angajați sunt îngrijorați de o eventuală reducere a salariului, în timp ce 14% menționează șomajul tehnic. La polul opus, 23% dintre respondenți nu se așteaptă la un impact negativ asupra jobului lor. 

Criza epidemiologică actuală a avut un impact major și în ceea ce privește migrația angajaților, astfel că, la acest moment, doar puțin peste 12% ar lua în calcul să plece din țară pe termen scurt și mediu, comparativ cu peste 35% în aceeași perioadă a anului trecut.

Angajații au pus bani deoparte în perioada pandemiei

Cei mai mulți angajați (73%) spun că au reușit să strângă între timp niște bani pentru zile negre.

Cei mai mulți au economii care le-ar asigura un trai decent pentru până la 3 luni (54%), iar aproximativ 13% dintre cei care au pus bani deoparte spun că economiile le-ar ajunge până la 6 luni.

Doar 9% dintre respondenți au afirmat că dacă își vor pierde locul de muncă au bani în cont cât să trăiască liniștiți până la un an.

Comparativ, la un sondaj similar realizat în luna martie a acestui an, doar 21,1% dintre angajați aveau economii cât să-și asigure traiul pentru 3 luni.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...