Angajații companiilor, nevoiți să stăpânească noile tehnologii până în 2030

Un studiu desfășurat în 2018 de către compania Dell Technologies în parteneriat cu IFTF (Institute for the Future), în 42 de țări, a scos la iveală preocuparea managerilor din mediile de afaceri referitoare la accesul companiei la cele mai noi tehnologii. Astfel, 78% dintre aceștia atestă că eforturile companiilor în direcția transformării digitale nu sunt atât de ridicate pe cât ar trebui să fie, în vreme ce 30% dintre manageri se tem că evoluția tehnologiei îi va depăși.

Mai mult decât atât, și angajații companiilor ar trebui să fie preocupați de transformările digitale: 6 din 10 manageri consideră că angajații lor vor trebui să stăpânească noile tehnologii până în 2030, accentul căzând asupra AI.

Tehnologiile care influențează raportul companiilor cu mediul digital până în 2030

Noile forme de tehnologii, precum A.I., 5G, XR sau IoT, cât și soluțiile de infrastructură care pot fi implementate în companii pentru a ține pasul cu evoluția lucrurilor au fost dezbătute în cadrul Dell Technologies Forum, organizat în data de 3 octombrie, la București.

Evenimentul a  reunit lideri de business, companii din domeniul IT și domenii conexe pentru care infrastructura sistemelor informatice joacă un rol important. Subiectul central dezbătut au fost transformările digitale date de către tehnologiile emergente, datorită cărora interacțiunea dintre mediul real și cel digital se va schimba semnificativ până în 2030.

Ca rezultat, companiile vor fi nevoite să își adapteze activitatea, respectiv infrastructura sistemelor informatice conform acestor schimbări tehnologice.

5 schimbări majore pentru următorii 10 ani

Cloud computing, 5G, AI, realitatea virtuală extinsă (XR) și Internet of Things (IoT) sunt tehnologiile emergente discutate în cadrul Dell Technologies Forum, care vor genera cinci schimbări majore în următorul deceniu, conform studiului citat anterior. Astfel:

  • Spațiul virtual se va extinde semnificativ mai mult în realitatea existentă, întrucât mediul digital va depăși dispozitivele deja cunoscute (televizor, smartphone, etc.);
  • Oamenii se vor baza mai mult pe mobilitatea dată de rețele, iar majoritatea vehiculelor vor deveni, practic, computere mobile;
  • Orașele se vor digitaliza semnificativ;
  • Indivizii vor fi sprijiniți de un sistem de operare pentru viața de zi cu zi, care va anticipa nevoile și va susține activitatea zilnică proactiv;
  • Roboții vor deveni parte integrată a activității umane.
- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...