Angajați model: 10 moduri de a-ți arăta aprecierea

Ca manager sau proprietar de afacere, apreciezi devotamentul angajaților tăi și munca grea. Această apreciere nu este întotdeauna vizibilă pentru toată lumea și poate avea un impact asupra moralului companiei. Poți spune colegilor și angajaților tăi cât de mult îi prețuiești pe ei și contribuția lor la locul de muncă în orice zi a anului. Ai încredere în asta.

Nu îți rezerva aprecierea doar pentru ocazii speciale, dar fă o practică standard să mulțumești angajaților în mod regulat, să anunți angajații că îți pasă și să le promovezi fericirea la locul de muncă.

Lauda imprevizibilă, neașteptată și exprimarea aprecierii în moduri surprinzătoare este cea mai bună modalitate de a-ți ajuta angajații și colegii să îți simtă aprecierea. Iată 10 modalități creative de a-ți arăta aprecierea față de ei, pentru că angajații tăi merită mai mult decât un simplu „mulțumesc”.

1. Găzduiește evenimente pentru întreaga companie

Evenimentele companiei sunt de obicei destul de populare atunci când se desfășoară activități de consolidare a echipei . Toți angajații doresc să se simtă parte din echipă și cred cu tărie în companie. Dacă există un loc de muncă pozitiv, distractiv și flexibil, majoritatea angajaților pot aprecia independența de a cunoaște că există încredere în ei pentru a face munca bună și pentru a se simți parte a unei echipe.

2. Sărbătorește zilele de naștere

Dacă personalul tău nu au nimic împotrivă, sărbătoriți zilele de naștere! Gândește-te la o masă sau luați o prăjitură, astfel încât toți cei de la birou să poată participa. Oferiți-i angajatului și o zi liberă pe care o poate folosi oricând dorește în viitor. Oferă-le o zi liberă de la departamentul vânzărilor. Zilele de naștere sunt pentru cadouri!

3. Aranjează o zi de bunăstare. Reevaluează starea materială

Starea de bine a angajaților este un subiect fierbinte în orice moment, iar o modalitate excelentă de a aborda acest lucru și recunoștința față de ei în același timp este de a aduce activități de îngrijire personală la birou. Poți organiza masaje la fața locului, sesiuni de sănătate mentală sau cursuri de fitness pentru echipă. De asemenea, asigură păstrarea confortului legat de condițiile de muncă. Reevaluează baza materială, îmbunătățește sau înlocuiește elemente de birou, de la dotarea IT până la piese și componente pentru scaune și birou.

4. Furnizează carduri cadou

Stimulentele în numerar ar putea veni ca o parte de echilibru față de dificultăților lor, de la clauze din contractele de muncă la complicații cu impozitul. Dar este destul de ușor și relativ ieftin să oferi carduri cadou în magazin ca o modalitate de a arăta aprecierea pentru munca grea a angajaților tăi. Cardurile cadou permit angajaților să își aleagă și recompensa pe care o vor dori cel mai mult.

5. Oferă oportunități de formare

Oferă angajaților tăi oportunitatea de a-și continua formarea profesională –  pe banii companiei. Trimite-i la o conferință, înscrie-i la un curs online, oferă rambursarea școlarizării sau dă-le posibilitatea de a se antrena cu alți colegi de muncă pentru a dezvolta noi competențe și aptitudini.

6. Găzduiește evenimente happy-hour

Cine nu iubește mâncarea și băuturile gratuite? O modalitate excelentă de a le arăta angajaților că îi apreciezi – și de a promova formarea echipei – este de a găzdui evenimente de happy-hour. De exemplu, ai putea să-ți duci echipa la un restaurant sau bar distractiv sau să găzduiești „Joia de bere”, când îți aprovizionezi biroul cu băuturi și îi încurajezi pe angajați să se relaxeze și să se simtă bine la sfârșitul zilei. Asigură-te că incluzi opțiuni nealcoolice pentru a te asigura că toată lumea se simte confortabil când participă.

7. Sărbătorește aniversări și alte repere

Recompensează angajații pentru dedicarea și loialitatea față de compania ta, recunoscându-le realizările. Fă un anunț la nivel de companie pentru aniversarea muncii fiecărui angajat, mulțumindu-le pentru eforturile lor continue pentru firma ta. Dacă ai o echipă în birou, decorează biroul angajaților cu câteva dintre lucrurile lor preferate pentru a le reaminti că îți pasă.

8. Exprimă-ți recunoștința pe social media

Îți poți arăta recunoștința față de angajați de ziua lor de naștere și aniversările de serviciu, pe canalele sociale. Fiecare postare poate include o fotografie și ceva care evidențiază contribuția acelui angajat la  companie, sau un fapt interesant pe care colegii lor de muncă și ceilalți s-ar putea să nu-l cunoască.

9. Sponsorizează oportunități de voluntariat

A da înapoi comunității nu este doar ceea ce trebuie făcut; de asemenea, îi face pe oameni să se simtă bine. Arată că îți pasă de comunitatea ta, sponsorizând oportunități de voluntariat și evenimente caritabile. De exemplu, ai putea sponsoriza un eveniment în care întreaga ta echipă să fie voluntară împreună. Sau, le-ai putea oferi angajaților o zi liberă pentru a participa la un eveniment caritabil care este important pentru ei sau poți oferi donații unei organizații caritabile în numele angajaților tăi.

Reține că angajații vor aprecia mai mult acest tip de recompensă dacă banii sau ajutorul vor duce la o cauză care îi pasionează. Asigură-te că îți incluzi angajații în deciziile despre cum vei da înapoi.

10. Solicită feedback

Angajații, în special cei noi sau mai tineri însă nu doar ei, vor aprecia faptul că contribuțiile lor sunt luate în serios în cadrul companiei. Feedback-ul angajaților este o victorie a companiei pentru management, deoarece de multe ori scoate la iveală probleme de care nu erai conștient, iar angajații au șansa de a aduce contribuții atunci când este posibil să nu aibă în mod normal această ocazie. Angajații tăi se vor simți auziți și activi în contribuția la succesul companiei.

Aprecierea angajaților nu este niciodată deplasată. Dar de fapt, în multe organizații, este adesea un produs rar. Fă din locul tău de muncă excepția. Folosește fiecare din aceste ocazii pentru a-ți demonstra recunoștința și aprecierea față de angajați.

- Publicitate -

Investițiile străine directe în sectorul imobiliar și al construcțiilor au crescut

Investițiile străine directe (ISD) în sectorul imobiliar și al construcțiilor din România au crescut anul trecut cu 2,1 miliarde...

Lefties a deschis în Iulius Town Timișoara al treilea Digital Store din România

Lefties a inaugurat un magazin în proiectul mixed-use Iulius Town Timișoara, primul proiect din România care integrează toate brandurile...