Analiză: Piața imobiliară la început de 2016

Conform unei analize realizate de portalul Imobiliare.ro, 40% dintre cei care vor să cumpere o locuinţă în 2016 pot plăti cash, restul apelând la credite imobiliare.

Dintre cei care au anunţat că au planuri imobiliare în acest an, 55% şi-au exprimat intenţia de a achiziţiona o locuinţă, 23,2% vor să vândă, 11% vor să dea în chirie un imobil, iar 10,6% vor să închirieze un imobil.

Mai mult, dintre cei care şi-au anunţat intenţia de a cumpăra o locuinţă, 38,3%, s-ar afla la prima locuinţă, iar 40,7% s-ar afla la a doua locuinţă. În plus, un procent de 21% dintre cei interesaţi vor să cumpere o locuinţă în scop antreprenorial, adică unul dintre imobile, fie cel vechi sau cel nou, fie închiriat.
În ceea ce priveşte timpul alocat pentru încheierea unei tranzacţii, majoritatea celor in­tervievaţi (43,5%) aşteaptă să-şi rezolve problema imobiliară în­tr-un interval mai mare de şase luni; la polul opus, 19,7% dintre aceştia au o nevoie imobiliară urgentă, pe care sunt nevoiţi să o îndeplinească în mai puţin de o lună.
Preţul este în continuare factorul cu cea mai mare greutate în ochii potenţialilor cumpărători, fiind luat în calcul de 76,9% dintre aceştia; pe locul al doilea se situează zona (cu o pondere de 53,7%), urmată de confortul imobilului (36,6%), de apropierea de utilităţi (33,7%) şi de vechimea imobilului (21,4%).
- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...