Ethereum a urcat cu peste 15% în ultima săptămână, în timp ce bitcoinul a evoluat pe la mijlocului intervalului dintre 30.000 și 40.000 de dolari, arată o analiză realizată de Simon Peters, eToro.
După luna mai, cea mai proastă lună înregistrată vreodată pentru bitcoin, prețurile au urcat de la minime, dar încă nu au revenit nici pe departe de maximele anterioare.
Cu toate acestea, precauția rămâne cuvântul cheie pentru bitcoin, în special după vânzările determinate de restricțiile Chinei asupra tranzacționării, precum și de retragerile de profit.
Deși a urcat de la 34.000 de dolari la începutul săptămânii trecute pentru a atinge un maxim de peste 39.000 de dolari, Bitcoin se tranzacționa sub 36.000 de dolari în această dimineață. A
Ethereum s-a descurcat mai bine, crescând de la sub 2.300 de dolari săptămâna trecută pentru a se tranzacționa la 2.728 de dolari în această dimineață.
O notă de la Goldman Sachs arată că în urma întâlnirilor cu 25 de directori de investiții, a reieșit că bitcoinul este activul cel mai puțin preferat pentru investiții.
El Salvador va recunoaște bitcoinul ca mijloc legal de plată
El Salvador ar putea deveni prima țară din lume care să recunoască bitcoin ca mijloc legal de plată, conform propunerilor președintelui său.
Președintele Nayib Bukele a declarat într-un mesaj înregistrat la conferința Bitcoin 2021 de la Miami că această măsură va „genera locuri de muncă și va contribui la includerea în sistem a mii de investitori din afara economiei formale”.
Dolarul SUA este moneda oficială actuală a națiunii din America Centrală. Aproximativ un sfert dintre cetățenii El Salvadorului locuiesc în SUA.
Președintele Bukele a adăugat că o mare parte din cei 6 miliarde de dolari trimiși acasă în fiecare an de către cetățenii din El Salvador care locuiesc în străinătate sunt „pierduți către intermediari”.
Președintele, al cărui partid New Ideas are o super-majoritate în congres, a susținut adoptarea bitcoinului ca o idee care ar putea ajuta El Salvador să progreseze.