Amenajarea unui birou open space: 5 idei deosebite

Amenajarea unui spațiu de birouri presupune multă muncă, mai ales dacă optezi pentru un open space.

Intimitatea pe care trebuie să le-o oferi angajaților și spațiul liber de care ai nevoie pentru fluxul de persoane care tranzitează biroul îți impun direcțiile pe care trebuie să le urmezi în amenajare.

Iată câteva idei deosebite de amenajare a unui birou open space prin care poți acoperi orice cerință, astfel încât să oferi confort și eficiență biroului tău.

Optează pentru o centrală pe gaz pentru încălzire

Cu siguranță, știi că un birou uzual, delimitat în încăperi mai mici, pentru fiecare angajat necesită un sistem de încălzire foarte bun. În același timp, această eficiență ridică anumite costuri, foarte mari în cele mai multe dintre cazuri.

De aceea, poți opta pentru centralele termice pe gaz care să alimenteze întregul spațiu, construit open space, fără a mai fi nevoie de investiții separate în calorifere pentru fiecare birou.

Un birou open space va fi alimentat în mod comun, de către o centrală termică dimensionată în mod corect, folosind calorifere ample, suficient de mari încât să acopere zona de lucru. În acest fel vei reduce și facturile, deoarece spațiul va funcționa în mod unitar, fiind mult mai ușor să urmărești consumurile. 

Folosește cât mai multă lumină naturală

Dacă vrei ca spațiul birourilor tale să pară mai mare și mai organizat, ar trebui să lași cât mai multă lumină naturală să pătrundă în interior.

Un spațiu luminos oferă mai multă încredere și senzația de libertate, așa că este importantă să folosești această resursă naturală.

Poți opta pentru jaluzele verticale în zona ferestrelor sau chiar pentru perdele, însă fii atent să nu încarci inutil spațiul.  

Iluminatul natural trebuie să fie cât mai simplist

Un spațiu de birouri nu trebuie aglomerat cu niște corpuri de iluminat de mari dimensiuni. De asemenea, este de preferat ca lumina să fie caldă pentru a crea confort la nivel de vizibilitate.

Ai în vedere montarea de spoturi luminoase sau amplasarea unor mici lămpi de birou, care să ajute iluminatul punctual. 

Montează tavan fals

Tavanul fals este una dintre cele mai speciale idei de amenajare a unui birou open space deoarece creează un efect unitar al esteticii.

Atunci când vorbim despre spații open space este important să ai în vedere unitatea amenajării, iar aceasta se extinde chiar și la nivelul tavanului și al pardoselii. 

Optează, așadar, pentru un tavan fals care te va ajuta să maschezi anumite cabluri, cum ar fi cele de la aparatele de aer condiționat și pe cele aferente obiectelor de iluminat, cum ar fi spoturile. 

Utilizează mobilier deschis la culoare

Mobilierul în nuanțe deschise va avea întotdeauna un efect special în cazul birourilor, exact ca și în cazul locuințelor.

Mai înainte de orice, nuanțele deschise vor destinde spațiul, însă, în același timp, mobilierul deschis la culoare va conferi biroului o imagine specială, pe care cei din jur o vor vedea ca pe deschidere.

Folosește scaune albe și mese în nuanțe similare, canapele în nuanțe deschise și prea puține pete de culoare. 

Un birou open space înseamnă mai înainte de orice un spațiu elegant, primitor și special, care transmite ideea de siguranță și de încredere. Investește în confortul angajaților tăi și în cel al oaspeților și fă din acesta un loc pe care toată lumea să îl aprecieze pentru ideile deosebite de amenajare. 

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...