All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă | 30 mai | 2020

Alukonigstahl echipează Primăria Galați cu soluții eficiente energetic

Centrul comercial Shopping Park Mediaș, de lângă Kaufland, se extinde

Centrul comercial Shopping Park Mediaș își mărește suprafața comercială la peste 16.900 mp și va deveni cel mai mare retail park din...

Alukonigstahl furnizează soluții Schüco: perete cortină, ferestre, uși glisante, dar și panouri fixe din profile de oțel inoxidabil Jansen pentru Primăria Galați.

Sistemele Schüco pentru pereți cortină FW 50+.SI semistructural, ușile liftant-glisante ASS 70.HI., ferestrele Schüco AWS 114.SI și AWS 114 TipTronic integrate în fațadă, dar și fereastra de acoperiș Schüco AWS 57 RO susțin performanțele tehnice solicitate de beneficiar.

- Publicitate -

Echipa de arhitecți a ales folosirea sistemului pentru pereți cortină Schüco FW 50 + .SI, care oferă un nivel ridicat de izolație termică pentru fațadele montant-traversă. În acest proiect s-a folosit un vitraj triplu termoizolant cu sticlă de 52 mm grosime și cu factor solar pentru diminuarea efectului de seră și reducerea consumului energetic.

Integrate elegant în peretele cortină, ferestrele Schüco AWS 114.SI și AWS 114 TipTronic asigură o izolare termică superioară, confort și siguranță. Acestea prezintă rezistență antiefracție până la RC2, valori de izolare termică Uf până la 1,3 W/(m²K) și izolare fonică de peste 40 dB. Din punct de vedere vizual, cercevelele de mari dimensiuni se integrează perfect în fațada modernă. Ferestrele echipate cu feronerie  mecatronică Schüco TipTronic se acționează de la distanță.

Clădirea integrează și luminatoare realizate cu Schüco FW 50+. Sistemul este adecvat pentru luminatoare pretențioase și este compatibil cu multe sisteme Schüco, în acest proiect fiind folosite împreună cu ferestrele AWS 57RO, în varianta motorizată. Ferestrele de acoperiș Schüco AWS 57 RO cu suprafață mare sunt prevăzute cu o izolație de bază bună, etanșeitate dovedită și design atractiv cu un finisaj plat cu sticlă izolată în trepte, ceea ce asigură o scurgere bună a apei pentru un efect de autocurățare.

În ceea ce privește ușile glisante, a fost ales sistemul Schüco ASS 70.HI care se acționează ușor chiar și în cazul unor suprafețe vitrate mari, asigură izolare termică și fonică excelente și sunt perfect etanșe la ploaie.

Printre soluțiile furnizate de Alukönigstahl în acest proiect se numără și panourile fixe rezistente la foc, din profile de oțel Jansen VISS Fire, care permit ca vitrajul să rămână în poziția corectă, pătrunderea focului și a fumului fiind oprită.

Primăria Galați are 5.874 metri pătraţi de spații funcționale, 70 de birouri în care își desfășoară activitatea aproximativ 300 de angajați, 88 de locuri de parcare pe trei nivele și 3.086 de mp de sticlă folosiți la realizarea clădirii.

- Publicitate -

ULTIMELE