ACTUALIZAT | Alro Slatina reduce producția de aluminiu primar. Urmează disponibilizări?

UPDATE 4 Ianuarie | Sindicatele Alro Product, Liber Alro și Prelucrarea Aluminiului au anunțat astăzi că joi, între orele 15:00-17:00, vor picheta Prefectura Olt.

„Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică și gaze nu își încetează acțiunile de speculă, distrugând în acest mod ireversibil industria din România”, se arată în comunicatul comun al celor trei organizații.


UPDATE 30 Decembrie | Câteva sute de angajați ai Alro Slatina au protestat astăzi în fața intrării principale a uzinei, după ce au ieșit din tura de dimineață.


UPDATE 29 Decembrie | Preşedintele Sindicatului „Aluministul”, Constantin Popescu, a declarat pentru Agerpres că 1.300 angajaţi ai Alro ar putea fi trimişi în şomaj tehnic în condiţiile reducerii producţiei de aluminiu.

Acesta spune că reducerea cu 60% a capacităţii de producere a aluminiului primar înseamnă „distrugerea aluminiului românesc”.

Conform lui Oprescu repornirea şi redeschiderea unităţilor închise presupun costuri de sute de milioane de dolari.


Alro Slatina anunță că activitatea de producție a aluminiului primar se va diminua, dar fără a reduce, deocamdată, numărul de angajați.

Decizia vine în contextul în care uzina urmărește să reducă dependența de energia electrică, iar pe de altă parte să mențină pe cât posibil portofoliul de produse.

În acest sens, activitatea de producție a aluminiului primar se va diminua, de la cinci hale de electroliză la două hale.

Vor fi implmentate măsuri tehnologice care să permită o repornire rapidă și eficientă atunci când condițiile de pe piețele de energie vor reveni la normal.

În ceea ce privește portofoliul de produse, societatea intenționează să păstreze sau chiar să crească portofoliul de produse procesate și să diminueze portofoliul de produse primare.

În anul 2022, cantitățile de metal primar care nu vor mai fi produse, vor fi compensate parțial cu metal reciclat sau cu metal primar cumpărat de la terți.

Alro va lua și măsuri pentru eficientizarea folosirii forței de muncă, care pot cuprinde inclusiv perioade de șomaj tehnic sau devansarea și cumularea unor revizii și reparații.

Mai mult, societatea se va concentra doar pe acele investiții care vor aduce câștiguri și îmbunătățiri imediate ale activității, iar celelalte investiții vor fi amânate pentru o dată ulterioară.

- Publicitate -

București, pe primul loc la lipsa locurilor de parcare, dar sunt și orașe unde parchezi ușor

București este orașul din România în care rezidenții întâmpină cele mai mari dificultăți în găsirea locurilor de parcare, la...

Ziua productivă se cunoaște de dimineață: 5 obiceiuri care te vor ajuta să-ți începi ziua cu spor

În prezent, modul în care îți începi ziua poate face diferența între o zi de lucru reușită și una...