Alro Slatina, profit record de 391 milioane lei în 2017

Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală, după capacitatea de producție (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă) a înregistrat un profit net de 318 de milioane de lei, în 2017, față de un profit net de 67 de milioane de lei, în 2016.

Cifra de afaceri a Companiei a crescut, la rândul său, atingând 2,47 miliarde de lei, de la 2,13 miliarde de lei, în 2016.

În 2017, după eforturi susținute, am reușit să obținem profituri îmbunătățite semnificativ pentru toate liniile noastre de afaceri. Grupul Alro a înregistrat cele mai ridicate rezultate din ultimii zece ani, reflectând îmbunătățirea activității operaționale care a generat un EBITDA de 566 de milioane de lei. Cifra de afaceri a Grupului a crescut de asemenea, cu 18%, fiind rezultatul strategiilor noastre de succes, de creștere și de dezvoltare, alături de eforturile susținute ale echipelor noastre, în timp ce mediul de piață a fost unul pozitiv în 2017„, a spus Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al Alro S.A.În același timp, această evoluție pozitivă a fost reflectată de piața de capital, precum și de prețul acțiunilor, care s-a apreciat cu 178% de la începutul anului, acțiunile Alro fiind unele dintre cele mai performante la Bursa de Valori București. Ne propunem să continuăm strategia noastră de integrare pe verticală pe termen lung și să atingem ținta de Fabrică Verde, Fabrica Generației Viitoare, Inovatoare și Durabilă, în timp ce luăm toate măsurile necesare astfel încât să aducem valoare adăugată atât acționarilor noștri, cât și partenerilor noștri de afaceri.”

În anul financiar 2017, trendul pe piața de aluminiu internațională a fost unul pozitiv și prețul aluminiului a continuat să crească, prețul mediu la LME fiind de 1.969 USD/ tonă, comparativ cu 1.605 USD/ tonă, în 2016. Acest trend ascendent a atins cel mai înalt nivel în ultimul trimestru al anului 2017, cotația medie fiind de 2.102 USD/ tonă, cu 392 USD/tonă mai mult decât în T4 2016, când s-a situat la 1.710 USD/ tonă.

Alro s-a concentrat, și anul trecut, pe livrarea de produse cu valoare adaugată mare și foarte mare, atât în segmentul de aluminiu primar, cât și în cel de aluminiu procesat. Astfel, vânzările de aluminiu procesat au crescut de la 77.000 de tone, în 2016, la 82.000 de tone, în 2017, în timp ce vânzările de aluminiu primar au înregistrat o ușoară scădere, la 151.000 de tone, de la 154.000 de tone, în 2016.

La rândul său, Grupul Alro a înregistrat rezultate îmbunătățite, cu un profit net de 391 de milioane de lei, față de 71,5 milioane de lei, în 2016. Vânzările Grupului au atins 2,7 miliarde de lei, în 2017, în creștere față de 2016, când s-au situat la 2,3 miliarde de lei. Rezultatul operational al Grupului a crescut, situându-se la 566 de milioane de lei, de la 292 de milioane de lei, în 2016.

Rezultatele financiare îmbunătățite ale Grupului Alro au fost susținute de strategia investițională, care a inclus, și anul trecut, proiecte pentru creșterea ponderii produselor cu valoare adaugată mare și extinderea mixului de producție. Grupul a implementat, de asemenea, noi tehnologii pentru producerea plăcilor din aluminiu tratate la cald, pentru aplicații industriale de ultima generație, dar și pentru industria aeronautică și auto.

În plus, Grupul a continuat să monitorizeze strict costurile de producție, reducând costurile cu cocsul, cu florura de aluminiu și cu smoala. În plus, Grupul Alro a înregistrat o scădere a costurilor de producție prin achiziția de deșeuri de aluminiu. Investițiile efectuate în cursul anului 2017 au vizat, de asemenea reducerea costurile totale de producție și proiectele de eficiență energetică în sectorul producției de aluminiu primar.

În anul financiar 2017, Alro a continuat programele de responsabilitate socială, derulând parteneriate cu Crucea Roșie Română, echipând laboratoarele de la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina și susținând educația, prin parteneriate pentru învățământul dual.

Ne dorim ca activitatea noastră să aibă un impact pozitiv și asupra societății și a comunităților în cadrul cărora activăm”, a adăugat Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro S.A. „Prin urmare, suntem în continuare alături de comunitate și oferim în mod constant donații financiare și de bunuri și alte resurse materiale, precum și sprijin pentru acțiuni locale și naționale care vizează clasele mai puțin favorizate din punct de vedere social, contribuind în același timp la promovarea inițiativelor educaționale care reprezintă o investiție în viitorul nostru, al tuturor „.

În 2018, ca parte din strategia sa de investiții, Grupul Alro va continua să scadă consumurile specifice și să crească eficiența operațională. Astfel, bugetul individual al Alro pentru 2018, aprobat de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din data de 2 februarie 2018, prevede o cifră de afaceri de 663 de milioane de dolari, un nivel al EBITDA de 94 de milioane de dolari și un profit net de aproximativ 43 de milioane de dolari.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...