Alro a finalizat o investiție de 43,6 milioane de lei

.
.

Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a finalizat o investițe de 43,6 milioane de lei, pentru creşterea competitivității companiei.

Programul, demarat în martie 2011, a fost finalizat în septembrie 2013. Alro a semnat un acord cu Ministerul Economiei pentru Programul Operațional Sectorial „Creşterea Competitivității Economice”. Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană, a vizat consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin achiziŃionarea de utilaje de finisare table şi benzi din aluminiu şi aliaje. Acesta are ca scop asigurarea unei dezvoltări sustenabile şi durabile, precum şi a unei competitivități în creştere. Valoarea totală a împrumutului nerambursabil din partea UE a fost de 17,18 milioane de lei.

„Prin implementarea acestui program, ne putem consolida şi îmbunătăți poziția pe piața internațională, ca urmare a diversificării portofoliului, pentru produse cu valoare adăugată mare”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO al Vimetco şi Directorul General al Alro Slatina. „Echipamentele de ultimă generație ne permit să continuăm strategia de dezvoltare pe termen lung. De asemenea, acestea cresc eficiența Companiei, asigurând bazele unei dezvoltări sustenabile”.

În conformitate cu proiectul, Alro a achiziționat utilaje de finisare table şi benzi din aluminiu şi aliaje, o linie de planare prin întindere, o linie de tăiere la lungime şi sistem automat de împachetare, o linie de fâşiere şi un sistem automat de împachetare.

Programul a vizat un impact pozitiv asupra operațiunilor Alro Slatina, contribuind la valoarea adăugată mare, la crearea de noi locuri de muncă şi vizând noi clienți, prin intermediul gamei diversificate de produse.

Anul acesta, Compania a continuat să investească în extinderea capacității de producție pentru produse cu valoare adăugată mare, înregistrând o creştere a livrărilor de aluminiu procesat. În acelaşi timp, compania a continuat să investească în procesarea deşeurilor de aluminiu, pentru a reduce costurile cu energia (generate de taxele impuse pe consumul de energie – certificate verzi, taxa de cogenerare etc).

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

Profitul ALRO Slatina a crescut spectaculos în 2022, până la 687 milioane lei

- Publicitate -

Ultimele

Modele de afaceri care pot beneficia de pe urma cutiilor de autoformare

Cutiile de autoformare sunt un tip de ambalaj ce sunt utilizate într-o arie vastă de domenii. Scopul lor este...