Alpinistii Radu Albu si Radu Turta au cucerit Muntele Elbrus

Alpinistii romani Radu Albu si Radu Turta au reusit atingerea ambelor varfuri ale celui mai inalt munte al Europei in conditii dure de iarna si temperaturi de pana la -50 grade Celsius.

Pe data de 21 ianuarie 2019 ei au urcat atat Elbrusul de Vest la 5,642 m, cel mai inalt varf din Europa, la 9:15 ora locala, cat si Elbrusul de Est, la 5,642 m, la ora locala 13:00.

Traseul a durat mai bine de 14 ore, din care au petrecut mai mult de jumatate pe creasta dintre cele doua varfuri, in conditii de vant si temperaturi extreme. Premiera consta in atingerea celor doua varfuri ale muntelui Elbrus in aceeasi zi.

Imediat dupa coborare, Radu Albu ne-a marturisit cate ceva despre cum a fost pentru el urcarea muntelui Elbrus: „mereu am crezut ca iadul este negru cu foc si smoala, si ca se afla undeva in adancuri, dar nu este asa! Iadul este alb si se gaseste pe Elbrus. Aici frigul este atat de crunt incat iti arde carnea iar oasele iti devin cristale gata sa se sparga. Am urcat in iadul alb si nu am gasit pe nimeni acolo, nici macar demonii nu pot suporta acest frig.”

Pe o nota ceva mai amuzanta, Radu Turta ne-a marturisit ca se simte un real invingator: „Napoleon si Hitler au fost invinsi de iarna ruseasca, noi nu!”

Muntele Elbrus, situat in lantul muntos Caucaz, pe teritoriul Rusiei, are doua varfuri principale. Elbrusul de Est avand 5,621 m, si Elbrusul de Vest, la 5,642 m fiind cel mai inalt varf din Europa.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...