Alegerea produselor de îngrijire în funcție de tipul de păr

În trecut părul era simbolul forței și al virilității pentru bărbați, în timp ce în cazul femeilor el întruchipa atracția fizică și era un instrument al seducției feminine. Astăzi, părul este sursă de frumusețe și element care reflectă starea de sănătate a întregului organism. 

Un păr frumos a fost mereu țelul femeilor, indiferent de epoca în care s-au născut și au trăit. Bărbații au fost atenți de asemenea la podoaba capilară.

În multe culturi și timpuri, părul a fost reprezentativ pentru definirea statutului social al persoanei respective, dar și o declarație pe care omul o făcea față de anumite situații în care se afla.

Produsele existente pe piață astăzi vin în ajutorul tuturor, astfel încât îngrijirea părului, indiferent de tipul acestuia, se află la îndemâna tuturor.

Alături de șampoanele care ajută la curățarea, hrănirea și regenerarea părului, puteți folosi balsam pentru îngrijirea părului, care face minuni asupra podoabei capilare. 

1. Păr uscat

Părul uscat poate fi fragil și casant. Factorii de mediu pot afecta părul, determinând uscarea lui. În același timp, factorii externi, ca de exemplu uscătorul de păr, placa, ondulatorul, folosite la temperaturi ridicate, duc la degradarea firului de păr. 

Așadar, pentru îngrijirea părului aveți nevoie de un șampon hidratant și de un balsam hrănitor. Folosirea balsamului de fiecare dată după spălare va face părul să își recapete suplețea și aspectul sănătos. 

2. Păr gras

Părul gras este afectat de sebum. Acest lucru înseamnă că acest tip de păr se va îngrășa rapid, căpătând aspectul neîngrijit, la scurt timp după spălare. Nu se recomandă spălarea frecventă. Folosirea unui șampon adecvat, a unui balsam pentru păr gras sau a unei măști de păr seboregulatoare ajută nu doar firul de păr să își recapete strălucirea, ci și scalpul să fie mai sănătos. 

3. Păr subțire, lipsit de volum

Firul de păr subțire este de multe ori asociat cu lipsa volumului. Un astfel de păr se va rupe ușor, coafarea lui va fi dificilă, iar îngrijirea extrem de greu de realizat. Există soluții eficiente și pentru această problemă. 

Șampoanele vor ajuta la fortifierea firului de păr, iar balsamul sensitiv, cu capacitate de regenerare, va ajuta la menținerea rezistenței părului. Tratamentele reparatorii ajută pentru obținerea unui aspect vizibil mai puternic al firului de păr, densitate crescută și un volum considerabil. 

4. Păr normal

Chiar și părul normal, în aparență fără probleme de sănătate, are nevoie de îngrijire specială. Luciul și rezistența firului de păr se mențin cu ajutorul balsamurilor de îngrijire și al șampoanelor care vor reda strălucirea, suplețea, finețea firului de păr, îl vor face mai sănătos și mai frumos. 

5. Păr vopsit

Părul vopsit are nevoie de îngrijire pe măsură. Firul de păr care a fost supus vopsirii a suferit deja o agresiune. În plus, pentru menținerea culorii cu care a fost vopsit părul are nevoie de șampon și balsam special, la fiecare spălare. 

Se mai pot folosi apoi și alte produse de îngrijire de tipul uleiurilor și serurilor care vor face ca decolorarea părului să se producă mai greu. Aceste produse ajută în același timp și la coafat. 

6. Situații speciale

Părul decolorat are nevoie de un alt tip de ajutor. Produsele pe care trebuie să le folosiți sunt menite să îl ajute să se regenereze, să fie hidratat și să se mențină sănătos, după ce a fost supus procesului chimic al decolorării. 

În cazul părului cu mătreață, șampoanele și mai ales balsamurile pe care trebuie să le utilizați vor sprijini atât podoaba capilară, cât și scalpul să își revină, asta pentru că, în foarte multe cazuri mătreața duce și la iritarea și lezarea scalpului, nu doar la aspectul inestetic al scuamelor de pe firele de păr. 

Îngrijirea părului necesită eforturi speciale, indiferent de tipul de păr. Rezistența, suplețea, strălucirea și mai ales sănătatea părului sunt extrem de importante. Produsele existente pe piață vin în ajutor.

Părul uscat, cel gras, normal, vopsit, deteriorat, decolorat, cu mătreață – pentru toate aceste problemele ale părului există balsamuri al căror rol este de protecție și îngrijire. 

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...