Alegerea celei mai potrivite forfecuțe de unghii, în funcție de utilizarea acesteia

Aproape fiecare set pentru manichiură- pedichiură are foarfece mici și ascuțite pentru scurtarea unghiilor sau tăierea cuticulelor. 

Foarfeca și unghia de manichiură pot fi cumpărate separat și împreună cu alte instrumente necesare pentru manichiură, precum bețișoarele pentru cuticule sau pile de diferite tipuri.

Pentru a face alegerea și achiziția corectă, trebuie să știi ce tipuri de foarfece există și cum diferă unele de altele.

Tipuri de foarfece

Clasificarea forfecuțelor de manichiură nu este dificilă. Indiferent de modelul pe care îl alegi, acestea se vor încadra în unul dintre cele patru tipuri principale:

  • Foarfeca pentru unghii  este foarte durabilă și are o margine de tăiere largă (de obicei dreaptă sau ușor curbată) care nu se îndoaie nici sub presiune ridicată. Sunt folosite pentru a tăia unghiile de la picioare.
  • Foarfeca pentru cuticule  este cel mai sofisticat tip de instrument, conceput doar pentru a îndepărta cuticula. Caracteristicile acesteia sunt lamele subțiri curbate și vârfurile extrem de ascuțite. Această configurație asigură o tăiere netedă, îngrijită și nedureroasă a cuticulelor. Aceste foarfece sunt cele mai des alese de profesioniști și vei găsi numeroase modele în magazinul online zolla.
  • Foarfece universale  cu lame înguste, drepte sau ușor curbate. Un mâner solid poate face față cu ușurință unei varietăți de tăieturi – de la cuticule până la reglarea lungimii plăcii de unghii. Datorită rezistenței și versatilității lor, acestea sunt considerate cel mai convenabil instrument pentru uz casnic.
  • Foarfeca micro este un model ergonomic cu mânere cu arc atașate la capete și lame subțiri ușor curbate. Aceste modele de înaltă calitate sunt adesea folosite de profesioniști, deoarece mânerul special le permite să efectueze lucrări foarte precise fără oboseala mâinilor și a încheieturii mâinii, iar efectul este întotdeauna satisfăcător.

Când alegi foarfeca, întrebă-te pentru ce sunt. Cele universale sunt ideale pentru acasă și pentru călătorii – sunt multifuncționale și, în același timp, nu ocupă mult spațiu.  Pentru cuticule, cele cu lame subțiri, care taie pielea bine și uniform vor fi ideale  . Foarfeca-pensetă va fi perfectă pentru lucrul într-un salon de manichiură, a cărui utilizare necesită totuși mai multe abilități.

Reguli pentru îngrijirea forfecuțelor pentru manichiură

Chiar și cele mai bune foarfece se vor deteriora mai devreme sau mai târziu. Cu cât se folosesc mai des, cu atât mai des au nevoie de ascuțire. Lamele nu trebuie aduse la un punct în care pur și simplu nu mai pot tăia cuticula eficient. Ascute foarfeca încă de la primul semn că nu mai funcționează bine. Ascuțirea profesională adecvată a instrumentelor de manichiură nu numai că le extinde viața, ci face și tăierea unghiilor și a cuticulelor confortabilă și sigură, iar calitatea serviciului este cea mai bună.

Dezinfectează bine foarfeca folosind numai dezinfectanți certificați  și respectând cu atenție timpul și expunerile recomandate. Dezinfectanții agresivi și soluțiile care nu sunt destinate dezinfectării instrumentelor de manichiură vor deteriora metalul.

Folosește foarfeca strict și conform instrucțiunilor. Modelele concepute pentru tăierea unghiilor nu vor face față cuticulelor subțiri și moi: pielea se crăpă, iar calitatea manichiurii lasă mult de dorit. În schimb, încercarea de a tăia marginile dure ale plăcii de unghii cu foarfece pentru cuticule va face rapid instrumentul inutil.

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...