Al treilea retailer care blochează prețurile

Incepand cu 1 mai, Carrefour a blocat preturile pentru a pregati aplicarea ordonantei de urgenta nr. 6 din 7 aprilie 2015 privind reducerea TVA la 9% la produsele alimentare precum si la bauturile non-alcoolice.

Singurele exceptii de la inghetarea preturilor sunt produsele care se afla in promotie sau anumite tipuri de fructe si legume, unde preturile pot prezenta variatii din cauza sezonalitatii produselor.

Astfel, referitor la prima exceptie, imediat dupa incheierea unei promotii, pretul produsului revine la pretul normal, acest lucru nefiind deloc o crestere artificiala.

Referitor la cea de-a doua exceptie, mentionam ca pretul fructelor si legumelor depinde de tara de provenienta a produselor, de costurile de transport si de cantitatea de produse disponibila pe piata. In acest sens, Carrefour importa fructe si legume doar in momentul in care acestea nu se gasesc in Romania.

Carrefour este un grup international foarte serios care este prezent in Romania din 2000 si care a inceput activitatea axandu-se pe lupta cu preturile.

„Carrefour Romania a intampinat cu bucurie decizia de reducere a TVA-ului la produsele alimentare si la bauturile non-alcoolice de la 24% la 9% incepand cu 1 iune. In 2013, am lucrat indeaproape cu producatorii si procesatorii de produse de panificatie pentru implementarea TVA redusa la paine, astfel incat preturile de la raft au reflectat intocmai aceasta modificare. Incepand cu 1 mai am inghetat preturile la produsele supuse reducerii viitoare a TVA, cu mentiunea ca am continuat promotiile. Astfel, in momentul in care un produs iese din promotie, acesta va reveni la pretul initial, adica la pretul normal, acesta nefiind un pret crescut artificial. La o crestere artificiala de preturi clientul ne-ar penaliza imediat si s-ar duce la concurenta. In Romania, concurenta este mare, asa ca nicio companie serioasa nu va dori sa-si alunge clientii prin practici comerciale de aceasta natura.” a declarat Andreea Mihai, Director Marketing Carrefour Romania.

- Publicitate -

Trăiește în confort și eleganță aproape de munte. Descoperă apartamente exclusiviste și casele de lux integrate în peisajul montan

Cum te-ai simți dacă ai începe fiecare zi respirând aerul curat de munte de pe terasa locuinței tale? Acest...

Cum funcționează PENNY Iuliu Maniu, primul magazin autonom al rețelei

PENNY deschide în 29 mai, la București, primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui...