Al doilea Baumax din Cluj se deschide in primavara

sursa foto: bmc-chmelar.at

Retailerul austriac de bricolaj bauMax va deschide in aceasta primvara un magazin la Cluj-Napoca. Investitia necesara pentru constructia acestuia va ajunge la 20 de milioane de euro.

„În prezent lucrăm la deschiderea celui de-al doilea magazin bauMax din Cluj. (…) Dacă ar fi să aproximăm valoarea investiţiei, se ridică undeva la 20 milioane euro”, a declarat Nicola Szekely, directorul general bauMax România şi Bulgaria.

El a menţionat că afacerile companiei au crescut uşor anul trecut, faţă de valoarea de 555,5 milioane lei din 2010. Întrebat ce magazine au avut cele mai mari vânzări, Szekely a spus că unităţile care au „ieşit din tipar” au fost cele deschise în urmă cu mai mulţi ani, în timp ce centrele lansate de mai puţin timp „au întâmpinat dificultăţi”.

În ceea ce priveşte piaţa locală de bricolaj, şeful bauMax a spus că retailerii s-au axat anul trecut pe Bucureşti, dar nu au neglijat oraşele de dimensiuni mai mici.

„Cred că acestea din urmă vor fi punctele-ţintă în 2012, deoarece Capitala este deja împânzită de mulţi jucători în acest domeniu. În România încă mai este loc pentru noi deschideri de magazine de bricolaj, şi acest lucru se va întâmpla în 2012, poate mai mult în a doua jumătate a anului”, a mai spus el.

În luna iunie, bauMax a anunţat că a început construcţia celui de-al 15-lea magazin din România, la Cluj, şi că va lansa în 2012 lucrările pentru alte două unităţi, la Bucureşti şi Oradea.

- Publicitate -

Ultimele

Clariant închide fabrica de bioetanol din comuna Podari, județul Dolj

Gigantul elvețian Clariant a luat decizia de a-și opri producția de bioetanol sunliquid la Podari, județul Dolj și de...