Al doilea an pandemic a fost extrem de dificil pentru angajații români

4 din 10 angajați români au avut un an mai greu decât 2020, și acasă și la job. Nivelul de stres a crescut, iar aproape jumătate dintre angajați, dublu comparativ cu anul trecut, spun că au ajuns deja la epuizare

Al doilea an pandemic a fost mai greu pentru angajații români decât primul, atât din punct de vedere personal și emoțional (42%), cât și profesional (38%).

Nevoiți să lucreze de acasă o perioadă lungă de timp, aproape jumătate (47%) dintre ei nu au reuşit să echilibreze viaţa personală cu volumul de muncă.

Mai mult, aceștia cred că au suferit sau suferă de burnout, spre deosebire de anul trecut, când procentul angajaților care au admis că au trecut prin așa ceva a fost sub 30%.

Volumul mare de muncă (23,4%), epuizarea psihică (22,7%), pandemia și starea de anxietate pe care o provoacă (19,7%) reprezintă principalii trei factori de stres.

Mai bine de 45% dintre cei intervievați de BestJobs au perceput sarcinile de serviciu extrem de stresante și dificile în toată această perioadă.

Pentru 18% activitatea s-a desfășurat normal, fără să se fi simțit presați sau stresați acum mai mult decât în condiții obișnuite de lucru.

În ultimul an, 14,4% dintre angajații care au răspuns la sondajul BestJobs au cerut ajutorul unui specialist pentru a-și menține sănătatea psihică.

Alți 24,2% intenționează să apeleze și ei la terapie de specialitate sau la coaching profesional în perioada următoare, pentru a fi ajutați să gestioneze mai bine stresul.

De altfel, cuvintele care descriu anul 2021 pentru cei mai mulți dintre angajații români sunt  adaptare (41%), oboseală extremă (38,6%), dezbateri despre vaccinare (37%).

Urmează speranță (35,6%), restricții (34%) și depresie (21,2%).

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...