Agroland finanțează cu câte 10.000 euro cinci start-up-uri tech românești

Cinci startup-uri tech, din România, cu aplicații directe în zona agricolă, au fost declarate finaliste în cadrul incubatorului de afaceri AgTech TM, organizat de Agroland.

Acestea au primit sau vor primi câte 10.000 euro din partea Agroland pentru a-și pune în practică ideile de business cu care au câștigat competiția.

Pe parcursul a 12 săptămâni, cele 26 de echipe înscrise în incubator au beneficiat de traininguri online, precum și de îndrumarea a numeroși mentori din companii importante.

AgTech TM by Agroland este primul program complet de incubare de startup-uri din România, care stimulează și susține inovația în agricultură, la nivel național.

Până la sfârșitul lui septembrie 2021, echipele câștigătoare vor finaliza prima etapă de dezvoltare a produselor.

Aceasta constă în realizarea unor produse minim viabile, care pot satisface clienții timpurii și prin intermediul cărora se obține feedback pentru dezvoltarea mai profundă.

Agroland și Ascendis X vor sprijini cele cinci echipe, pentru a obține o nouă rundă de finanțare, în vedere contiuării dezvoltării produselor.

Cine sunt câștigătorii

Planty AI 

Aplicație mobilă care folosește inteligența artificială pentru a-i ajuta pe fitofarmaciști și pe fermieri să detecteze bolile plantelor și să ofere clienților tratamentul potrivit, economisind timp și bani.

Algoritmul este antrenat în prima etapă pentru culturile de cereale, roșii, pomi fructiferi și pune la dispoziția fermierului o hartă a fitofarmacilor din țară. 

TailPath 

Rezolvă problemele verificării produselor contrafăcute și ale siguranței alimentare de la producător la consumatorul final, prin implementarea unui sistem de trasabilitate, folosind coduri QR și tehnologie blockchain.

Astfel, contribuie la siguranța alimentară, combaterea produselor contrafăcute și crearea unei legături sigure între producători, distribuitori, retaileri și consumatori.

Urban Agriculture Technologies (UAT) 

Soluția care crește plante proaspete pe tot parcursul anului. UAT automatizează serele tradiționale, folosind un sistem hidroponic și optimizând spațiul de creștere.

În acest mod, soluția nutritivă ajunge direct la rădăcinile plantelor, consumul de apă fiind redus cu 80%, iar prin aducerea producției la utilizator, timpul de plantare, culegere și întreținere este minimizat.

Prin intermediul aplicației mobile, fermierul poate planifica și gestiona comenzile, iar sistemul pregătește din timp cantitățile ce trebuie livrate.

De asemenea, utilizatorii UAT pot monitoriza și ajusta parametrii din sistem de la distanță.

Hardwired 

Dezvoltă un sistem complet automatizat de culegere a legumelor, destinat fermelor medii și mari. Primul prototip este specializat pe culegerea tomatelor.

Sistemul dezvoltat va fi capabil să identifice legumele și să le recolteze cu ajutorul brațului robotic, deplasându-se pe un traseu predefinit și într-un mediu controlat.

ADGraft 

Este primul robot de altoit fructe și legume din România. Startup-ul își propune să ajute fermierii și centrele de răsaduri să își automatizeze producția.

Primul prototip se pretează pentru altoirea unui număr mare de plante din familia curcubitaceelor și solanaceelor.

Robotul funcționează semi-automat, având o eficientă de pâna la 3 ori mai mare față de altoirea manuală.

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...