Aglomerația de la Aeroportul „Henri Coandă” generată de baza de date NSIS

În dimineaţa zilei de joi, 18 iulie 2019, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, sistemul informatic utilizat de Poliţia de Frontieră, respectiv baza de date NSIS gestionată de către Centrul Naţional Sistemul Informatic Sehengen, a funcţionat cu dificultate, fapt ce a generat aglomerarea zonei aferente Controlului Paşapoartelor, precum şi a zonelor adiacente.

Sistemul informatic gestionat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a funcţionat normal şi nu s-au înregistrat disfuncţionalităţi.

În intervalul orar 5:00-7:00, pe sensul de ieşire din ţară a fost planificat pentru decolare un număr de 31 de zboruri, acest interval fiind considerat „oră de vârf”. Nu s-au înregistrat întârzieri la decolarea aeronavelor de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

În conformitate cu datele publicate de Poliţia de Frontieră Română, problema a fost remediată, în prezent activitatea la nivelul controlului paşapoartelor derulându-se în parametrii normali.

CNAB recomandă pasagerilor să rezerve suficient timp în vederea parcurgerii tuturor formalităţilor premergătoare/ borului teheek-in, contail securitate, control trecere frontieră, control vamal). În aceasta perioadă corespunzătoare vacanţei şi concediilor, traficul de pasageri este în creştere şi se înregistrează aglomerări în aeroporturi ta nivel global

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...