Află cum te poate ajuta un avocat pentru românii din diaspora în viața ta peste hotare

Deja nu mai este o noutate faptul că românii sunt în top 3 populații la nivel mondial în ceea ce privește numărul cetățenilor care au ales să emigreze în țări străine în căutarea unei vieți mai bune. Chiar dacă nu au plecat din cauza războiului sau a schimbărilor climatice dramatice, românii care au părăsit țara începând cu anii 1990 au ales să emigreze în țări precum Italia, Spania, Germania sau Franța pentru a-și construi o viață mai bună.

Indiferent dacă ești la prima generație de români plecați peste hotare, ai crescut în țara adoptivă cu cetățenie română sau pur și simplu ai plecat într-o vacanță în afara granițelor țării, sigur ai omis să iei cu tine un lucru foarte important pentru siguranța ța: datele de contact ale unui avocat român specializat în spețe internaționale. Te întrebi la ce îți pot folosi datele de contact ale unui specialist în spețe internaționale?

De ce este foarte important să cunoști un avocat pentru românii din diaspora

Există mai bine de 4 milioane de români plecați în afara granițelor țării noastre, iar o populație atât de mare de cetățeni va avea contact, voit sau nevoit, cu sistemul juridic din țara adoptivă sau din alte țări pe care le vizitează. Fie că vorbim de spețe care implică moșteniri și succesiuni, fie că vorbim de ajutor în cazul accidentelor rutiere sau probleme la locul de muncă, un avocat al țării adoptive nu îți va susține niciodată cauza atât de serios cum o va face un avocat român.

Un avocat pentru românii din diaspora poate fi ajutorul tău de nădejde ta în următoarele spețe:

  • Litigii legate de testamente, moșteniri și succesiuni în țara adoptivă;
  • Căutarea moștenitorilor;
  • Despăgubiri și compensații pentru victimele accidentelor rutiere și familiilor acestora;
  • Despăgubiri și compensații pentru victimele implicate în accidente de muncă în țara adoptivă;
  • Soluționarea litigiilor din cadrul arbitrajului comercial internațional;
  • Asistență juridică internațională în anularea deportării;
  • Serviciu de colectare în străinătate;
  • Asistență juridică specializată în caz de litigii pentru persoane fizice, dar și juridice din străinătate.

Când ar trebui să apelezi la un avocat român specializat în spețe internaționale?

Evident, chiar dacă spețele juridice internaționale nu sunt un eveniment des întâlnit în viața românilor plecați peste hotare, este mai bine să fii pregătit pentru situații cu probabilitate scăzută decât să gestionezi o situație de acest fel în orb, în momentul în care se petrece.

Un gest care nu te costă nimic și pe care orice român din diaspora ar trebui să îl facă începând de astăzi este să țină la îndemână datele de contact ale unei firme specializate în spețe juridice peste hotare. Astfel, în momentul în care te vei regăsi într-o situație în care asistența juridică este indispensabilă, vei putea să apelezi imediat la consultanță de specialitate.

Mai mult, chiar dacă uneori ai impresia că poți traversa singur încrengăturile unui sistem juridic din țara în care te afli, ajutorul de specialitate îți poate salva nu doar timp, ci și bani pierduți la fiecare pas al procesului juridic. Un alt avantaj în comunicarea cu un avocat român este eliminarea barierei lingvistice. Indiferent cât de bine cunoști limba țării adoptive, vei înțelege întotdeauna mai bine explicațiile și ajutorul unui avocat care îți vorbește pe limba ta. În plus, un avocat român va avea tot interesul să te ajute să rezolvi speța respectivă, pe când un avocat străin te va trata, cel mai probabil, cu răceală și indiferență.

Ajutorul vine întotdeauna din locul unde te aștepți mai puțin, dar soarta va favoriza întotdeauna pe cei bine pregătiți. Orice om care părăsește țara natală pentru o viață mai bună în altă parte va trebui să muncească de 2 ori mai mult decât cetățenii acelei țări pentru a obține aceleași rezultate. În cazul în care întâmpină probleme de natură legală care îi pot întrerupe activitatea luni sau chiar ani de zile, munca lui va avea și mai mult de suferit. Simplul gest de a avea la îndemână datele de contact ale unui avocat român pentru românii din diaspora te poate ajuta să salvezi timp, bani și energie în momentul în care o speță juridică îți pune în pericol traiul de zi cu zi.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...