Afla care este cea mai potrivita gazduire web pentru un business mic!

Prezenta in online a devenit esentiala pentru orice business. Daca te-ai decis sa investesti intr-un site profitabil, atunci primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa cumperi gazduire web de incredere. De ce sunt atat de importante serviciile de hosting si, mai ales, care este solutia optima pentru un business mic, afla in cele ce urmeaza.

Ce este gazduirea web?

Orice site este compus din mai multe fisiere care trebuie sa fie gazduite pe un server. Practic, este locatia fizica a site-ului tau pe Internet. In momentul in care un utilizator iti acceseaza site-ul, informatiile din server ii sunt livrate in motorul de cautare. Cu cat fisierele sunt mai mari, cu atat vei avea nevoie de mai mult spatiu pe server. Cu cat traficul va fi mai mare, cu atat latimea de banda va trebui sa fie mai mare. Acestea sunt principalele aspecte care definesc pretul final.

Fiecare site este unic si are nevoie de resurse diferite. Un site de prezentare va avea intotdeauna nevoie de servicii de hosting total diferite de, spre exemplu, un magazin online. Chiar daca detii un business mic, nu inseamna ca traficul trebuie sa fie modest. Poate detii site-ul celei mai populare cofetarii din orasul tau. Un numar impresionant de oameni iti acceseaza site-ul in fiecare luna, astfel ca trebuie sa intelegi care sunt resursele de care are nevoie. Exista nenumarate companii de profil in Romania, important este sa studiezi bine piata si sa gasesti cea mai potrivita oferta. Secretul este sa gasesti gazduire web ieftina si de calitate.

Ce trebuie sa ofere un plan de gazduire web?

Un plan de hosting de calitate ar trebui sa-ti ofere cateva caracteristici de baza:

  • Domeniu gratuit – domeniul reprezinta identitatea site-ului tau, este numele pe care vizitatorii il tasteaza in browser ca sa iti gaseasca site-ul. In general, domeniile se achizitioneaza separat de planul de gazduire web, insa exista si companii care il ofera gratuit.
  • Certificat SSL gratuit – certificatul SSL are rolul de a proteja atat informatiile tale, cat si ale clientilor tai. Este esential pentru orice site, indiferent ca este magazin online sau blog. 
  • Uptime de minim 99,99% – ai nevoie de un website perfect functional in permanenta. Este o caracteristica pe care nu o poti proba, insa poti solicita statistici cu privire la uptime-ul din ultimele luni. Daca firma de hosting refuza sa iti ofere astfel de informatii, este mai bine sa te reorienteze. Nu iti permiti sa existe momente in care vizitatorii sa nu poata sa-ti acceseze site-ul.
  • Latime de banda nelimitata si trafic necontorizat.
  • Asistenta tehnica 24/7.

Investeste intr-un plan de gazduire doar daca bifeaza toate aceste caracteristici. Oferta este extrem de variata, astfel ca nu merita sa faci compromisuri. Fiecare companie de gazduire web pune la dispozitie planuri de hosting cu specificatii si calitati diferite. Din acest motiv, pe langa caracteristicile de ordin tehnic, trebuie sa iei in considerare si reputatia viitoarei tale gazde web. Daca nu ai cunostintele necesare, consulta un specialist inainte sa iei o decizie.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...