AFI a obtinut autorizatia de constructie pentru un parc de retail la Arad

sursa foto: img.wall-street.ro

AFI Romania a obținut autorizația de construcție pentru a demara lucrările la hypermarket-ul și magazinul de tip ”do-it-yourself” din cadrul AFI Palace Arad, parcul de retail care se alătură celorlalte trei proiecte imobiliare pe care compania le dezvoltă în prezent în România. 

 

Parcul de retail AFI Palace Arad va include un hypermarket, un magazin de tip ”do-it-yourself” și unități suplimentare de retail care vor fi amplasate în centrul municipiului Arad, însumând 3,5 hectare dintr-o suprafață totală de opt hectare.

Parcul de retail va fi construit respectând forma clasică de ”U”, planurile luând în calcul câte 9.000 de metri pătrați pentru fiecare dintre principalele ancore: hypermarket și magazin de tip ”do-it-yourself”. Unitățile suplimentare de retail prevăzute în cadrul parcului vor avea suprafețe cuprinse între 1.000 și 2.000 metri pătrați.

Suprafața totală de închiriere a proiectului este de 32.000 metri pătrați,deservită de peste 1.000 de locuri de parcare.  O dată cu obținerea autorizației de construcție, lucrările la AFI Palace Arad vor începe în următoarele luni.

AFI Palace Arad se alătură celorlalte proiecte pe care compania le-a dezvoltat sau le-a inclus în strategia de investiții pe România, pentru perioada 2012-2013: AFI Palace Cotroceni Shopping Mall, AFI Palace Ploiesti Shopping Mall, AFI Palace B.NOI Shopping Mall și clădirii de birouri AFI Business Park Cotroceni.

Pentru a se asigura de impactul noului parc de retail, dezvoltatorul a inițiat o colaborare cu Atrium Shopping Mall, care se află în imediata vecinătate.

“Cooperarea cu Atrium Shopping Mall este în plină dezvoltare, având în vedere că ne dorim să creăm singurul centru de retail care să deservească Aradul. Prin înglobarea în cadrul unui centru de retail a unui hypermarket, a unui magazin ”do-it-yourself” și a unui mall care oferă modă, cinematograf și divertisment, putem, cu siguranță, să venim în întâmpinarea tuturor nevoilor de cumpărături pentru locuitorii orașului și pentru rezidenții din împrejurimi. Cel mai mare avantaj îl reprezintă distanța foarte mică pe care cumpărătorii trebuie să o parcurgă, de 50 m, dintre viitorul parc de retail si mall-ul care  există deja”, a afirmat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Împreună, cele două proiecte vor furniza aproximativ 60.000 m2 de suprafață închiriabilă cu o gamă variată de cumpărături, umbrind astfel orice alt proiect de retail din orașul Arad.

 

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...