AFI anunță rezultatele pentru primul trimestru din 2014

 

sursa foto: img.wall-street.ro
sursa foto: img.wall-street.ro

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, activul cel mai mare şi mai important al companiei, continuă să îşi îmbunătăţească performanţa. Venitul operaţional net (NOI) al centrului comercial a fost în primul trimestru din 2014 de 7,3 milioane euro, ceea ce reprezintă o creştere de 6,7% comparativ cu T1 2013. Pe baza rezultatelor din T1 2014, NOI este estimat să depăşească 29 milioane euro în 2014.   

AFI Palace Cotroceni a înregistrat o creştere a traficului (numărul de vizitatori ai mallului) până la o medie de 55.000 vizitatori pe zi în T1 2014. Gradul de ocupare a crescut la peste 98%.

Valoarea AFI Palace Cotroceni se ridică la 375 milioane euro la data de 30.09.2013.

Valoarea AFI Palace Ploieşti, centrul comercial din Ploieşti, a crescut în ultimele luni cu alte 6,2 milioane de euro, până la 64,2 milioane de euro. Traficul (numărul de vizitatori ai mallului) rămâne stabil, la 15.000 vizitatori pe zi. Gradul de ocupare a crescut în luna aprilie la 99%. AFI Palace Ploieşti a inaugurat recent Cinema City şi complexul de divertisment şi petrecere a timpului liber, care sporeşte activităţile de acest tip oferite de AFI Palace Ploieşti.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe România a inaugurat oficial, în data de 15 aprilie, AFI Park 2, ale cărei spaţii de birouri sunt 100% închiriate. Clădirea a fost livrată exact la data prevăzută şi şi-a început funcţionarea. Prima clădire de birouri, AFI Park 1, cu o suprafaţă închiriabilă de 12.250 metri pătraţi, este 100% închiriată, în timp ce AFI Park 3, care va fi livrată în decembrie 2014, este deja pre-închiriată în proporţie de 40% companiei de IT Endava România, deţinute de investitori britanici.

„AFI Europe România continuă să îşi îmbunătăţească rezultatele financiare. După inaugurarea AFI Palace Ploieşti şi AFI Park 2, portofoliul de active generatoare de venituri al AFI Europe România a crescut semnificativ, la peste 135.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă (GLA), cu o rată medie de ocupare în toate activele de 97% şi un NOI în 2013 de peste 31 milioane de euro. Plănuim să continuăm acest stadiu actual de dezvoltări cu noi clădiri de birouri şi centre comerciale”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

AFI Europe îşi continuă strategia de menţinere a unui flux de numerar puternic şi se concentrează momentan pe dezvoltarea de proiecte de retail adiţionale – un mall situat în Bucureştii Noi, “AFI Palace Bucureştii Noi”, un parc de retail în Arad, “AFI Palace Arad” şi un nou proiect de birouri, “AFI Business Park”, localizat în Bucureşti, pe Bulevardul Progresului.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...