All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 27 mai | 2020

AFI achiziționează portofoliul de birouri din România al NEPI Rockastle

Centrul comercial Shopping Park Mediaș, de lângă Kaufland, se extinde

Centrul comercial Shopping Park Mediaș își mărește suprafața comercială la peste 16.900 mp și va deveni cel mai mare retail park din...

AFI Europe a finalizat tranzacția de achiziție a portofoliului de birouri NEPI Rockcastle din România, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de 118.500 mp.

Valoarea tranzacției depășește 300 milioane de euro.

- Publicitate -

Portofoliul achiziționat este format din 4 proiecte de birouri Clasa A, cu un total de 8 clădiri de birouri situate in București și Timișoara:

  • Floreasca Business Park, situat pe Calea Floreasca 169, București, GLA 36,470 m2;   
  • The Lakeview, situat pe str. Barbu Vacarescu 301-311, București, GLA 25,907 m2;
  • Aviatorilor 8, situat pe bd. Aviatorilor 8A, București, GLA 8,203 m2;
  • Timisoara City Business Center, situat pe str. Coriolan Brediceanu 10, Timișoara, GLA 47,936 m2.

„Achiziția portofoliului de birouri al NEPI din România reprezintă o extindere strategică a modelului nostru de afaceri. În ultimii 10 ani, am dezvoltat organic proiecte majore în România, iar acum ne extindem portofoliul de asemenea prin achiziții de proprietăți generatoare de venituri care vor consolida poziția noastră pe piața românească”, a declarat Doron Klein, CEO al AFI Europe în România și Republica Cehă.

În urma acestei tranzacții și odată cu finalizarea proiectelor de birouri aflate în curs de dezvoltare (AFI Park Brașov și AFI Tech Park 2-3), AFI Europe Romania va administra un portofoliu de 282.000 mp GLA de birouri, devenind astfel unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România.

- Publicitate -

ULTIMELE