Afacerile RE/MAX România au crescut cu aproximativ 30% în 2017

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat anul trecut comisioane generate în valoare de  peste 2 milioane de euro, în creștere cu cca. 30% față de anul precedent.

Potrivit datelor centralizate de companie, RE/MAX a intermediat în 2017 peste 1.500 de tranzacții imobiliare în creștere cu 50%, comparativ cu 2016. Din tranzacțiile efectuate, 57% au fost vânzări, iar 43% închirieri. Cea mai mare tranzacție intermediată pe segmentul rezindențial a fost de peste 1,5 milioane de euro, pentru un apartament din București.

 „Afacerile RE/MAX au continuat evoluția pozitivă și în 2017 și credem că această tendință se va păstra și în perioada următoare. Numărul tranzacțiilor intermediate de birourile rețelei RE/MAX România din 13 orașe a crescut comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.500 de vânzări, respectiv închirieri”, a declarat Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Topul orașelor cu cele mai multe intermedieri în 2017 rămâne parțial similar cu cel înregistrat anul anterior, rezultat al potențialului de pe piețele respective, cât și al tradiției în domeniul imobiliar. Astfel, birourile din Cluj-Napoca au intermediat cele mai multe tranzacții imobiliare, urmate în clasament de cele din București și Arad, oraș nou intrat în clasament.

„În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidențial a fost de 74%. Restul de tranzacții au fost realizate pe segmentele: terenuri (10%), comercial (11%) și industrial (5%)”, a adăugat Răzvan Cuc.

Perspectivele pieței imobiliare și rezoluții pentru 2018

RE/MAX România a încheiat 2017 cu 22 de birouri, peste 200 de agenți și  7 contracte de franciză semnate pentru birouri în curs de deschidere. În ceea ce privește 2018, reprezentanții companiei mizează pe un parcurs pozitiv al business-ului.

„În 2018, avem în vedere o creștere de 60% ca număr de birouri și agenți în linie cu strategia noastră de expansiune, iar ceea ce privește valoarea comisioanelor din tranzacții țintim o creștere cu 40%. Rămânem cu privire la evoluția business-ului nostru și în acest an și ne propunem să continuăm acțiunile de dezvoltare a francizelor RE/MAX în România”, a declarat Răzvan Cuc.

Referitor la evoluția pieței imobiliare în 2018, reprezentanții companiei estimează o creștere temperată de 8% a segmentului rezidențial, cu accent pe piețele principale și anume orașele care sunt poli economici în România. Potrivit previziunilor RE\MAX, piaţa cea mai scumpă şi cu cea mai mare creştere procentuală va fi în continuare reprezentată de Cluj Napoca, în timp ce Bucureștiul va rămâne cel mai interesant pol de dezvoltare ca volume, atât pe segmentul rezidenţial, cât și pe cel comercial.

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...