All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

joi | 26 noiembrie | 2020
3.9 C
București

Afacerile Etex Building Performance (Siniat) s-au majorat cu 10%

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Etex Building Performance (Siniat România) a înregistrat, în primul semestru al acestui an, o cifră de afaceri de 130 milioane de lei, în creștere cu 10% față de primele șase luni ale anului trecut.

Compania și-a propus să investească 5-6 milioane de euro într-o instalație de desulfurare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia pentru a asigura continuitatea materiei prime la fabrica sa de gips-carton de la Turceni.

Suma s-ar adăuga celor peste 52 de milioane de euro investiți până în prezent în unitatea de producție din județul Gorj.

Strategia comercială aleasă de Etex Building Performance în prima jumătate a anului s-a bazat pe creșterea vânzărilor de produse complementare plăcilor de gips-carton, pe segmentul de gleturi și tencuieli, precum și extinderea cu produse complementare a gamei Smart, destinată pieței de retail și meseriașilor.

- PUBLICITATE -

Compania a beneficiat de faptul că micile lucrări de reparații și renovările de locuințe au fost mai puțin afectate în această perioadă, în care mulți dintre românii care au lucrat de acasă avut mai mult timp pentru lucrări de renovare.

Fabricile Etex Building Performance de la Turceni și Aghireșu și-au continuat operațiunile fără întreruperi în toată această perioadă, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță a personalului, angajații nefiind afectați de criza de coronavirus.

- PUBLICITATE -