AEW a vândut America House și Promenada Mall Târgu Mureș

AEW a finalizat vânzarea clădirii de birouri America House situată în Piața Victoriei din București și a Promenada Mall, cel mai mare centru comercial din Târgu Mureș. AEW a intrat în România în 2007, achiziționând America House de la Globe Trade Center (GTC), şi Promenada Mall Târgu Mureș de la BelRom câteva luni mai târziu.

Tranzacțiile marchează intrarea oficială a ambilor investitori pe piața imobiliară din România.

Un fond administrat de Morgan Stanley Real Estate Investing, divizia de investiţii imobiliare private a grupului Morgan Stanley, cu active sub administrare în valoare de aproximativ 40 de miliarde de lire sterline, în parteneriat cu David Hay, fostul CEO al AFI Europe Romania, a achiziționat America House, în timp ce Indotek, un grup de companii de administrare a investițiilor deținut de acționari americani și unguri, a achiziționat Promenada Mall Târgu Mureș.

AEW a fost asistat de o echipă formată din Clifford Chance Badea, biroul local al firmei internaționale de avocatură Clifford Chance, care a oferit suportul legal, Cushman & Wakefield Echinox, care a gestionat procesul de vânzare a America House și JLL, care a coordonat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș, cele două tranzacţii fiind realizate concomitent.

America House, 28.000 mp de spații

America House este o clădire de referinţă pe piața de birouri din București, fiind cea mai mare din zona Piața Victoriei, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 28.000 de metri pătrați. Portofoliul de chiriași include companii precum Schlumberger, Țuca Zbârcea & Asociații, McDonald’s, Ambasada Japoniei și Mastercard, şi beneficiază și de una dintre cele mai mari zone de retail dintr-o clădire de birouri.

Spațiile de retail acoperă aproximativ 4.000 de metri pătrați și cuprind unități World Class, Starbucks, McDonald’s, Cooperativa FruFru sau Cărturești, furnizând astfel chiriaşilor o gamă variată de facilităţi.

Promenada Mall Târgu Mureș, 50.000 mp

Promenada Mall Târgu Mureș este cel mai mare centru comercial din județul Mureș, situat în centrul României, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 50.000 de metri pătrați.

Cu peste 80 de magazine, 8 săli de cinema, restaurante, cafenele și alte opțiuni de divertisment, oferta Promenada este echilibrată și diversificată. Chiriaşii ancoră sunt Auchan, Leroy Merlin, Decathlon, Hervis, H&M, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Takko, CCC, Pepco, Cinema City și Media Galaxy.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...