Adventum achiziționează complexul de birouri Hermes Business Campus

Adventum Group a intrat pe piața din România prin achiziția Hermes Business Campus, un complex de birouri amplasat în nordul Bucureștiului.

Prima investiție realizată de Adventum în România reprezintă și cea mai mare tranzacție de birouri din București din acest an.

Mai mult, este și cea mai mare investiție a unui nou jucător imobiliar în România din 2018 și până în prezent.

După această achiziție, Adventum deține acum peste 200.000 mp închiriabili în Polonia, Ungaria și România.

Primele două clădiri din Hermes Business Campus, HBC 1 și HBC 2, sunt închiriate integral către chiriași precum DB Schenker, Luxoft, Lavalin, Mondelez, Ambasada Olandei și Xerox.

Ultima clădire, HBC 3, va continua să fie ocupată în totalitate de Genpact, pentru cel puțin următorii șapte ani.

17 tranzacții semnate pe piața investițiilor imobiliare în acest an

Volumul total al investițiilor imobiliare în România a atins 303,6 milioane euro în prima jumătate a anului, cu 21% sub nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit celor mai recente date CBRE Research.

În primele șase luni, au fost semnate 17 tranzacții cu o valoare medie de 17,8 milioane euro, fiind considerată o primă jumătate a anului foarte dinamică.

București a atras mai mult de jumătate din volumul investițiilor, respectiv 67%, în cinci tranzacții cu birouri și hoteluri.

12 oferte reprezentând 33% din volumul total au fost semnate în orașele regionale, care au atras în special investitorii în căutare de proiecte industriale.

Din punct de vedere al sectoarelor de piață, primele două poziții sunt ocupate de sectorul de birouri și cel industrial, aflate însă la distanțe considerabile.

Sectorul de birouri a reprezentat 64% din volumul tranzacționat, în timp ce sectorul industrial a reprezentat 26%.

În ceea ce privește naționalitatea investitorilor, cel mai mult capital, 67% din volumul total, a fost adus de austrieci, urmați de americani și cehi, fiecare cu o cotă de 8%.

Au participat și cumpărători din Africa de Sud, Suedia, Elveția, Germania și Grecia cu procente de 6%, 5%, 4%, 3% și 2%, în timp ce românii au contribuit cu doar 1% la volumul investițiilor.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...