Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor Blue Air

Compania are o perioadă de 12 luni pentru achitarea datoriilor

Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei BLUE AIR AVIATION S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea datoriilor.

Administrația Fondului pentru Mediu a înștiințat compania în 13 mai 2022 că s-a emis o decizie de impunere privind aplicarea penalității prevăzute în cazul nerestituirii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Aceasta avea termen scadent de plată data de 5 iunie 2022.

Decizia de impunere nu a fost contestată și Blue Air a trimis în data de 17 mai 2022 o solicitare de eșalonare la plată a creanțelor la Fondul pentru Mediu, completată cu altă solicitare similară în data de 24 iunie 2022.

Administrația Fondului pentru Mediu a răspuns solicitării în data de 15 iulie 2022, prin care a solicitat mai multe documente pentru a realiza legal procedura de eșalonare.

Întrucât compania nu a achitat suma restantă și nici nu a pus la dispoziție informațiile și documentele solicitate, în data de 25 iulie 2022, Fondul de Mediu a demarat măsuri de executare silită și a emis un Titlu executoriu și o Somație de plată.

În data de 29 august 2022, administrația a revenit cu o adresă către Blue Air prin care a adus la cunoștință faptul că se respinge eșalonarea de plată a creanțelor întrucât nu au fost transmise documentele solicitate prin adresa din 15 iulie 2022.

Blocarea conturilor a venit după ce contribuabilului i-a fost respinsă solicitarea de eșalonare la plată a obligațiilor la Fondul pentru mediu și pentru că acesta nu a achitat sumele înscrise în Titlul executoriu și în Somația de plată.

CITEȘTE ȘI: Blue Air și Lidl Tour lansează zborul direct București – Marrakech

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...