AdePlast, exporturi duble în ultimele nouă luni

Producătorul de materiale de construcţii, AdePlast, anunţă o creştere de 97% la exporturi, la 9 luni. 

La export am avut un avans considerabil încă din prima jumătate a anului,  iar până în al treilea trimestru, am reuşit aproape să dublăm nivelul de business pe această zonă. Totul se datorează unei creșteri exponențiale a cererilor pentru produsele noastre în țări ca Bulgaria sau Ungaria. Aici proiectele de termoizolații se desfășoară într-un ritm galopant, date fiind fondurile europene accesate în ultimul an pentru eficentizarea energetică”, declară Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

Compania exportă mortare, vopseluri şi termosisteme în ţări precum Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Austria, Italia, Germania şi Spania, iar cu noua platformă de la Craiova va prelua comenzi pentru ţările din fosta Iugoslavie. “Marea Britanie este o altă destinație de export care se va dezvolta odată certificarea pe care am obținut-o chiar luna trecută de la The British Board of Agrements (BBA), cel mai prestigios organism de auditare în domeniul materialelor de construcții. Auditul a fost efectuat pentru unul dintre mortarele produse pe platforma de la Oradea, și anume adezivul Polistirol Premium”, precizează Daniel Stăncescu.

Zilnic, doar de pe platforma din Ploieşti pleacă 80 de tiruri cu produse AdePlast, dintre care 8 în afara ţării.

AdePlast a înregistrat o creştere de 17% a business-ului total, la nouă luni

În ceea ce privește evoluția generală a business-ului, AdePlast a înregistrat un avans de 17% la 9 luni, din această creștere 37% se datorându-se polistirenului. După trei trimestre, AdePlast a reuşit să livreze peste 1.000.000 de m³ de polistiren, depăşind cu 87.000 m³ producţia din aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la sfârșitul anului compania estimează vânzări totale de peste 90 de milioane de euro.

România este una dintre cele mai importante pieţe de polistiren la nivel european. Există cel puţin 40 de fabrici de polistiren în ţară, acestea reușind să se producă la nivel local peste 4 milioane de metri cubi anual. Cele mai recente prognoze ale pieței mondiale de polistiren arată că până în 2024, nivelul global va ajunge la 51,5 miliarde de dolari, din care 60% vor fi destinați construcțiilor, adică aproximativ 1 miliard de m³.

De-a lungul timpului, am investit 400.000 euro doar în laboratorul de cercetare pentru a testa produsele noastre și a dezvolta altele noi, iar efortul nostru are deja impact major  în business. Spre exemplu, produsele Aeria, dezvoltate în laboratoarele AdePlast au ajuns să fie cunoscute ca fiind inovatoare în afara granițelor, în special de echipele de meșteri români care lucrează în occident. Un exemplu concret îl găsim la multe din hotelurile din Grand Canaria care sunt renovate cu aceste vopseluri sau la spitalul din Graz Austria, care anul acesta a fost reabilitat integral cu termosistem AdePlast pe bază de polistiren”, mai precizează Daniel Stăncescu.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...