Activitatea agenților imobiliari a scăzut cu 75% în martie, în București

Freedom Group estimează că activitatea agenților imobiliari s-a diminuat cu aproximativ 75% la nivelul Capitalei, în ceea ce privește volumul tranzacțiilor, în martie 2020.

Portalul Romanian.Realestate a derulat recent o cercetare de piață pe un eșantion relevant statistic, care a arătat faptul că peste 50% dintre agenții imobiliari care activează în București generează cifre de afaceri brute mai mici de 2.000 euro lunar, trăind practic la limita subzistenței.

De asemenea, 7% dintre respondenți generează în mod normal comisioane brute de peste 100.000 euro anual, cu o scădere estimată de peste 50% în 2020, dacă măsurile luate prin instaurarea stării de urgență se vor prelungi pentru câteva luni. 

Potrivit concluziilor acestui studiu, aproape 70% dintre agenți își aduc clienții prin recomandări și din oportunități venite din diferite surse și doar 35% lucrează și prin abordare directă, fără vreun alt sprijin.

În general, serviciile agenților imobiliari sunt bine percepute, peste o treime dintre cei chestionați în cadrul cercetării considerând că majoritatea clienților i-ar recomanda mai departe. Doar 20% sunt de părere că nu ar putea obține mai mult de 10 recomandări.

Totuși, în ciuda imaginii bune pe care o au agenții, rezultă că 42% dintre aceștia au identificat printre principalele nevoi necesitatea garanției încasării comisionului. 

Studiul a fost realizat în martie 2020 pe un număr de circa 150 de agenți imobiliari care își desfășoară activitatea în București, dintre care  20% sunt independenți, 25% sunt proprietari de agenție, iar 55% lucrează în cadrul unei agenții imobiliare. 

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

O companie românească vrea să aducă 12.500 de tanzanieni pe piața muncii din România

Pe o piață a muncii cu un deficit de peste 100.000 de persoane în 2023, Citadela SRBC Group își...