Activele din industria de asset management au ajuns la 9,1 miliarde euro

În România, la finalul anului trecut, nivelul activelor din industria de asset management s-a situat la 9,1 miliarde euro (inclusiv fonduri străine vândute local).

Calculele efectuate de Asociația Administratorilor de Fonduri din România (AAF) au arătat că investiția medie este de 450 euro pe persoană (raportat la populația țării).

Aceasta este mai mică decât în Grecia, unde deținerea medie este de 896 de euro/persoană, Cehia cu 1.403 euro investiție medie/persoană sau Polonia cu 1.660 euro investiție medie/persoană.

La finalul anului trecut, plasamentele la nivel european au ajuns la 18,8 trilioane euro, cu 5,7% mai mult decât în anul anterior.

Între statele europene cu cele mai mari plasamente în industria de asset-management se află Franța, Germania și Marea Britanie, cu valori între 1,8 și 2,5 trilioane euro.

Pe ultimele locuri ale clasamentului situându-se state precum Grecia, România, Slovacia, Slovenia, Croația sau Bulgaria.

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...