Achizițiile online au scăzut cu până la 20% la finalul lunii februarie 2022

După doi ani de creșteri constante și semnificative, finalul lunii februarie 2022 aduce o dinamică mult temperată a achizițiilor online, arată datele MerchantPro.

Astfel, numărul comenzilor la nivel global au cunoscut în ultima săptămână a lunii februarie stagnări sau scăderi de până la 20%.

Începutul de an a fost unul puternic pentru online-ul românesc, cu creșteri de până la 30% în numărul și valoarea comenzilor.

La nivelul lunii februarie, primele trei săptămâni ale lunii arătau o dinamică similară a comenzilor cu cea din ianuarie, cu 27% în plus față de perioada similară din 2021.

Trendul de creștere a fost întrerupt brusc în ultima săptămână din februarie, când s-au înregistrat cu doar 4% mai multe comenzi față de săptămâna similară de anul trecut.

Pe segmentul fashion, după o creștere medie de 16% în numărul comenzilor în primele trei săptămâni din februarie, ultima săptămână a marcat o creștere de doar 5%.

Pe segmentul beauty, creșterea a fost de 22% în perioada analizată, în timp ce în ultima săptămână din februarie s-a înregistrat o scădere de 40% față de săptămâna precedentă.

Reducerea cu 20% a numărului comenzilor în perioada 22-28 februarie ar trebui pusă în primul rând pe fondul scăderii traficului înregistrat la nivelul magazinelor.

Interesant este că în intervalul 24-28 februarie, traficul global în magazinele online din platforma MerchantPro a scăzut cu 23%.

CITEȘTE ȘI: Jumătate dintre antreprenorii români cu unități fizice au lansat magazine online

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...