Academiile de fotbal portugheze sunt cele mai profitabile din lume

Trending

Academiile celor mai mari trei cluburi de fotbal portugheze sunt cele mai profitabile la nivel mondial, Manchester City fiind singurul club din Premier League în top 10, potrivit unui studiu eToro și Transfermarkt.

Benfica, Sporting Lisabona și Porto au realizat venituri cumulate de 1,2 miliarde de euro din vânzarea jucătorilor produși de academiile proprii în ultimul deceniu.

Benfica se află pe primul loc în acest clasament după ce a realizat venituri de 543 milioane de euro în urma vânzării unor vedete precum João Félix, Ruben Dias și Ederson.

Ajax, a doua cea mai profesionistă academie de fotbal din lume, a generat 376 milioane de euro în ultimii zece ani, cu Matthijs de Ligt cel mai scump jucător produs la Amsterdam.

Sporting Lisabona și Porto ocupă locurile al patrulea și al șaptelea în Top 10, după ce au strâns 363 milioane euro, respectiv 287 de milioane de euro, din vânzarea de jucători din propria academie.

Benfica a realizat cele mai multe venituri din vânzările de jucători chiar dacă nu au fost crescuți în academia proprie

În ultimele cinci sezoane, Benfica Lisabona a câștigat 356 milioane de euro din transferuri, începând cu perioada 2018/2019.

Ajax și Lille ocupă locul al doilea și al treilea, după ce au generat profituri de 308 milioane de euro și 283 milioane de euro. Deloc surprinzător, nicio echipă din Premier League nu este prezentă în acest top.

Între top 10 cluburi de fotbal din Europa când vine vorba de profitul realizat de transferuri se numără și cluburi mai mici precum Red Bull Salzburg (profit de 252 milioane euro) sau FC Nordsjaelland (profit: 125 milioane euro).

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Marković, Olmo și Holozek, viitori super-fotbaliști, conform unei analize

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești