All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

joi | 3 decembrie | 2020
1.6 C
București

Abris Capital vinde pachetul său de acțiuni în Cargounit

Abris Capital a semnat un acord pentru vânzarea pachetului său de acțiuni în Cargounit, cel mai mare furnizor independent de locomotive în leasing, către Three Seas Initiative Investment Fund (dirijat de Amber Infrastructure Group).

Cargounit este cel mai mare operator de leasing de locomotive din Polonia. Abris a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni în această companie în mai 2016 și ulterior a investit capital suplimentar pentru expansiunea flotei.

Pe parcursul investiției, compania a cunoscut o dezvoltare susținută, cu o creștere de peste trei ori a veniturilor și profitului.

Între 2016 și 2018, Abris a contribuit la această expansiune printr-o achiziționare în etape a unei largi flote de locomotive, urmată de oportunități de achiziționare a unor flote mai mici în anii următori.

- PUBLICITATE -

Între 2018 și 2020, compania s-a concentrat asupra investițiilor în flote noi, incluzând cele mai performante locomotive, și a atins un nou reper, comandând, printr-o cofinanțare UE, cinci noi locomotive multisistem pentru transport intermodal.

Până în prezent, Abris Capital a investit în peste 25 de companii din cinci țări din Europa Centrală și de Est și deține în portofoliul curent 4 companii românești: Pehart, Green Group, GTS Group și Dentotal Protect.

- PUBLICITATE -