Abris achiziționează rețeaua de sănătate poloneză Scanmed

Abris Capital a semnat un acord pentru achiziționarea a 100% din acțiunile Scanmed, o rețea de sănătate poloneză, de la Life Healthcare Group Holdings Limited.

Tranzacția este supusă condițiilor reglementate și se așteaptă să aibă loc în primul trimestru al anului 2021.

Scanmed operează în 42 de locații în Polonia și asigură servicii de sănătate pentru medicina generalistă și de specialitate, diagnosticare avansată și tratament spitalicesc.

Abris își propune să susțină Scanmed în extinderea serviciilor oferite și a acoperirii geografice, precum și în îmbunătățirea facilităților medicale și a serviciilor pentru ramurile terapeutice esențiale.

Compania are în plan creșterea veniturilor comerciale în domeniul ortopediei, al oftalmologiei, al recuperării și uroginecologiei și deschiderea de noi laboratoare și blocuri de operație.

În prezent, Scanmed administrează două spitale cu specialități multiple, 13 centre de cardiologie care oferă diagnosticare completă și tratament cardiac, și o varietate de clinici și centre medicale în toată Polonia.

Investițiile anterioare Abris în sectorul sănătății includ ITP S.A., o companie poloneză care vinde produse inovatoare de medicină estetică, și Dentotal Protect, liderul de piață în România în distribuția de consumabile, instrumente și echipamente stomatologice.

Până în prezent, Abris Capital a investit în peste 25 de companii din cinci țări din Europa Centrală și de Est și deține în portofoliul curent 4 companii românești: Pehart, Green Group, GTS Group și Dentotal Protect.

Aceasta este a treia tranzacție Abris în decursul ultimelor două luni, după achiziționarea companiei poloneze Apaczka, liderul local de soluții de livrare pentru sectorul e-commerce, și vânzarea Cargounit, cea mai mare companie de leasing de locomotive din Polonia, către Three Seas Initiative Investment Fund.

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...