A scăzut numărul autorizațiilor de construire pentru locuințe

sursa foto: case-din-lemn.com
sursa foto: case-din-lemn.com

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în primele nouă luni ale anului a ajuns la 29.090, în scădere cu 1,7% (-497 autorizaţii), comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, arată datele Institutului Naţional de Statistică /INS/, citat de Agerpress.

Cele mai semnificative scăderi au fost consemnate în: Nord-Est (-668 autorizaţii), Sud-Muntenia (-204 autorizaţii) şi Sud-Vest Oltenia (-172 autorizaţii).

Creşteri ale numărului de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+345 autorizaţii), Vest (+233 autorizaţii) şi Centru (+139 autorizaţii).

Potrivit Agerpress, în septembrie 2013 faţă de septembrie 2012, distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+225 autorizaţii). Patru regiuni de dezvoltare au contribuit la această majorare, respectiv: Bucureşti-Ilfov (+157 autorizaţii), Centru (+71 autorizaţii), Sud-Est (+36 autorizaţii) şi Nord-Est (+27autorizaţii). Scăderi s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (-62 autorizaţii) şi regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia (-37 autorizaţii).

Mai multe informații aici.

- Publicitate -

Trăiește în confort și eleganță aproape de munte. Descoperă apartamente exclusiviste și casele de lux integrate în peisajul montan

Cum te-ai simți dacă ai începe fiecare zi respirând aerul curat de munte de pe terasa locuinței tale? Acest...

Cum funcționează PENNY Iuliu Maniu, primul magazin autonom al rețelei

PENNY deschide în 29 mai, la București, primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui...