A început a doua ediție a programului educațional Hi, School!

.
.

Curierul Național, Asociația Bene Merenti și Forsale Comunicare au demarat cea de-a doua ediție a programului educațional și de formare profesională în domeniul presei scrise, Hi, School!

În perioada 2-6 decembrie 2014, în cadrul programului Hi, School! Slatina, elevii din oraș vor putea să participe la o serie de seminarii și workshopuri susținute de specialiști din media locală și centrală.

Acestea vor avea loc la Colegiul Național Radu Greceanu, Str. Nicolae Bălcescu, Nr. 8. Programul beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Slatina.

Tematicile workshopurilor gratuite dedicate elevilor de liceu sunt: Introducere în jurnalism, Principii de bază ale jurnalismului de presă scrisă vs online, Tehnici redacționale, Fotojurnalism, Introducere în relații publice.

Acestea vor fi susținute de Ionuț Jifcu (ziarist Gazeta Nouă Slatina), Florina Oporanu (ziarist Eveniment de Olt), Ștefan Rădeanu (director editorial Curierul Național), Dan Manea (director Curierul Național), Cristian Hățiș (director ForSale Comunicare), Victor Borăscu (fotograf profesionist din Pitești).

Activitățile practice constau în redactarea de articole și organizarea unei ședințe de sumar, având alocat 30% din timpul întâlnirilor zilnice.

Programul Hi, School! urmărește dezvoltarea capacității tinerilor de a alege, selecta și înțelege informația scrisă, înțelegerea valorilor deontologice și a codurilor etice ale presei scrise și dezvoltarea capacității de selecție a informațiilor în funcție de un set de valori, creșterea capacității de organizare și asociere a tinerilor, cu scopul de realizare și implementare de proiecte în beneficiul comunității locale, evidențierea rolului învățării experiențiale și stagiilor practice în procesul educațional și de orientare profesională.

Ediția desfășurată la Slatina, urmează unui proiect pilot ce a avut loc în anul 2013, în sectorul 4 din București.

Mai multe informații găsiți pe siteul proiectului www.hischool.ro

- Publicitate -

Trăiește în confort și eleganță aproape de munte. Descoperă apartamente exclusiviste și casele de lux integrate în peisajul montan

Cum te-ai simți dacă ai începe fiecare zi respirând aerul curat de munte de pe terasa locuinței tale? Acest...

Cum funcționează PENNY Iuliu Maniu, primul magazin autonom al rețelei

PENNY deschide în 29 mai, la București, primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui...